İzinci aile ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

İzinci aile ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 10:14

İzin dönüşü Sırbistan'ın Niş kenti yakınlarındaki dağlık bölgede direksiyon başında uyuya kalan Metin Ceylan, korkulukları kırarak şarampole yuvarlandı. Ağaçlara çarparak güçlükle duran BMW 523i marka araçlarında bulunan üç kişilik aile, kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de memleketleri Çorum'da eşi Hatice (45) ve oğlu Volkan (19) ile birlikte dört hafta izin yaptıktan sonra Almanya'nın Gütersloh kentine dönen Metin Ceylan (45), Sırbistan'daki tünellerin bulunduğu dağlık bölgede kaza yaptı.

BMW 523i marka aracıyla Niş kentine 10 kilometre kala direksiyon başında uyuya kalan Metin Ceylan, karşı yolun korkuluklarını kırarak şarampole yuvarlandı. Bu sırada 3-4 ağacı çarpan otomobilde uyuklayan aile, uçurumdaki son ağaca çarparak ölümden kılpayı kurtuldu.

Uykuya dalmış
İstanbul'daki yakınlarında iki gün kalarak dinlenmiş vaziyette yola çıktıklarını anlatan Metin Ceylan, kazayı şöyle anlattı: “Nasıl olduğunu ben de anlayamadım. Kapıkule'ye kadar arabayı oğlum Volkan kullandı. Daha sonra ben direksiyona geçtim. Niş'teki Nais Oteli'nde dinlenmeyi düşünüyorduk. Sabaha doğru saat 6.00-7.00 sıralarıydı. Bir an direksiyon başında dalmışım. Eşim ile oğlum da uyuyorlardı. Pirot-Niş arası gidiş-gelişli dağ yolunda karşı yola girip, demir bariyerleri de kırıp yokuş aşağıya uçmuşuz. Gözümü açtığımda aracın önümüzdeki ağaçları eze eze aşağıya gittiğini gördüm. Çok korktuk."

Yardıma koştular

Her şeyin bir anda olup bittiğini anlatan Ceylan, "Sonunda bir ağaca çarpıp durduk. Hemen araçtan inip can havliyle yukarı tırmandık. Allah'tan karşı istikametten başka bir araç gelmiyordu. Yoldan geçen Türkler sağ olsunlar bize yardım ettiler. Alman otomobil kulübü ADAC'a telefon edip yardım istedik. Onlar da bizi Hürriyet Hizmet İstasyonu'na çektiler. Aracımız maalesef kullanılmaz hale geldi. Kaza yaptığımız yerde ağaçtan sonrası ise tren yoluydu. Kazadan kısa bir süre sonra aracımız çekilirken oradan trenin geçtiğini gördük. Büyük bir şans eseri ölümden kılpayı kurtulduğumuza seviniyoruz. Tüm izincilere tavsiyem, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!