İTİRAF PAZARLIĞI

Güncelleme Tarihi:

İTİRAF PAZARLIĞI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 10:06

Almanya’da sekizi Türk 9 esnafın ve bir Alman polisin öldürülmesi olayı ile banka soygunu vebombalı saldırı suçlarından tutuklanan 36 yaşındaki kadın terörist Beate Z.’nin, itiraf karşılığıpazarlık yaparak en az ceza karşılığında konuşacağı ileri sürüldü. Çeteye yardım ve yataklık eden,Türk esnafın ölüm emrini veren Holger G. isimli terörist ise Hannover yakınlarında yakalandı.

Haberin Devamı

Almanya’da 14 banka soygunu, bombalı saldırı, sekizi Türk biri Yunanlı esnaf ile bir Alman polis en az 10 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanan aşırı sağcı terörist 36 yaşındaki Beate Z. suskunluğunu koruyor.İntihar eden Uwe M. ve Uwe B.’nin bulunduğu karavanı ve ardından da ölen iki teröristle birlikte son üç yıldır yaşadığı Zwikau’daki evi kundakladıktan sonra polise teslim olan Beate Z., ne polise ne de savcılığa ifade vermedi. 1998 yılından beri illegal yaşayan ve 10 cinayet, 14 banka soygunu, 2004 yılında Köln’de meydana gelen ve 22 kişinin yaralandığı bombalı saldırı dahil bir çok suça karışan aşırı sağcı kadın teröristin, pazarlık yaparak vereceği bilgilere karşılık mümkün olan en az ceza ile kurtulmayı planladığı iddia ediliyor.

En önemli tanık

Bild am Sonntag Gazetesi’nin soruşturmayı yürüten uzmanlara dayandırdığı habere göre kadın terörist, itiraf pazarlığı yapmayı planlıyor. Almanya’da iç istihbarat yapmakla görevli Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın aşırı sağcılar arasındaki ajanları ile sürekli irtibat halinde olduğu tespit edilen kadın teröristin, örgüt yapısı ve eylemleri bilen en önemli kişi olduğu için pazarlık gücü olduğu da haberde yer aldı. 1998’den 2001 yılana kadar yaşanan her şeyi en ayrıntısına kadar bilen Beate Z. ile hakim ve savcıların pazarlık yapmaya sıcak bakacağı tahmin ediliyor. Jena’da doğan ve bahçıvanlık eğitimi alan Beate Z., uzun bir süre işsiz kaldı. Aşırı sağcı gruplarla ilişkiye giren 36 yaşındaki Beate, ailesi ile ilişkisini de kesti. Uwe B. ve Uwe M. ile birlikte yaşayan Beate, tartıştığı bir kadının kolunu da kırdı. İddialara göre Beate Z., kaçmasında ve saklanmasında Alman iç istihbarat kuruluşu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın ajanlarından Otto kod adlı Tino B.’den yardım aldı. Aşırı sağcı örgütlerin arasına sızan Tino B.’nin, deşifre olduğu 2001 yılına kadar verdiği bilgiler karşılığında istihbarat teşkilatından 200 bin Mark aldığı ortaya çıktı.

Profesörün terörist oğlu

Cinayetleri işleyen ve bombalama eylemleri ile birlikte 14 banka soygununa karışan aşırı sağcı terörist 38 yaşındaki Uwe M.’nin, bir profesörün oğlu olduğu ortaya çıktı. Ailesi, oğullarından uzun süre haber alamayınca 2005 yılında polise kayıp başvurusu yaptı. Uwe M.’nin intiharından sonra Beate Z., ailesini arayarak oğullarının öldüğünü bildirmiş. Çevresindeki politik tartışmalara girmeyen ve az konuşan biri olarak tanınan 34 yaşındaki Uwe B.’nin ise tam bir silah uzmanı olduğu ortaya çıktı. Her türlü silahı çok iyi tanıyan Uwe B., uzun süre işsiz kaldı. 1997 yılında Jena’da bir köprüye boynunda Yahudi Yıldızı bulunan ve üzerinde dikkat bomba yazılı bebek asan Uwe B., yargılandığı bu suçtan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Aynı hücre evini paylaşan üç teröristin yakalanmaları olasılık dahilinde olduğunda intihar etme kararı aldığı öğrenildi. Der Spiegel, polise teslim olmak yerine intihar etmeyi önceden kararlaştıran Uwe B. ve Uwe M.’nin son giriştikleri banka soygununda başarısız olmalarının ardından polisin kimliklerini tespit ettiğini öğrenmeleri üzerine intihar ettiklerini yazdı. Aşırı sağcı teröristlerin polis telsizini dinledikleri ve bu bilgiye de bu yolla ulaştığını yazan dergi, intihar etmeden önce Beate Z.’ye telefon ederek evdeki tüm delilleri, belge ve bilgileri yok etmesini istediklerini ileri sürdü. Dergi, Beate Z.’nin bunun üzerine evi yaktığını ve intiharı seçmemesini, tek tanık olarak kalıp vereceği bilgi karşılığında az ceza almayı planladığını ileri sürdü.

İTİRAF PAZARLIĞI


Merkel: Endişeliyim

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Leipzig kentinde düzenlenen CDU kurultayı öncesinde, Almanya’da 2000 yılından beri 8 Türk’ün öldürüldüğü cinayetlerden aşırı sağcıların sorumlu olmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, endişeli olduğunu söyledi. Cinayetlerin, aşırı sağcı bir yapıyı ortaya çıkarttığını da ifade eden Merkel, “Bu türk olaylar, her türlü radikal akımlar karşısında daha dikkatli olunması gerektiğini gösterdi” diye konuştu.



Aşırı sağ terörizm şekil değiştirmiş

ALMANYA İçişleri Bakanı Hans- Peter Friedrich olayla ilgili yaptığı açıklamada, aşırı sağcı terörizmin yeni bir şekliyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Friedrich, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, cinayetlerin araştırıldığını belirterek, “Aşırı sağcı terörizmin yeni bir şekliyle karşı karşıyayız” dedi. Friedrich, yürütülen araştırmalar çerçevesinde gelecek hafta ilk sonuçlara ulaşılacağına inandığını kaydetti. Aşırı sağcı örgütlerin bu kadar etkili olabilmesinin endişeye verici olduğunu da belirten Alman Bakan, Federal Meclis’in yetkili komisyonunun da konuyu ele alacak olmasına sevindiğini ifade etti.

Yahudi Konseyi: NPD yasaklansın

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi, aşırı sağcı NPD partisinin yasaklanması çağrısında bulundu. Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Dieter Graumann, Türklerin aşırı sağcılar tarafından öldürüldüğünün kesinleşmesi durumunda ‘iğrenç bir aşırı sağcı terörizm’ ile karşı karşıya kalacaklarını belirterek, aşırı sağcıların Almanya’da istedikleri gibi hareket edebilmesinin önlenmesi gerektiğini, buna NPD’nin yasaklanmasının da dahil olduğunu söyledi. NPD’nin aşırı sağcıların ‘amiral gemisi’ olduğunu, bu geminin siyasi ve hukuki yönden batırılması gerektiğini de ifade eden Graumann, NPD’nin yasaklanmasından başka bir seçenek olmadığını kaydetti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!