İtalyan çıkarması

Güncelleme Tarihi:

İtalyan çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2006 00:00

Dün İtalya-Avustralya maçının oynandığı Kaiserslautern´de binlerce taraftar bira içip şarkılar söyleyerek maçın heyecanını yaşadı. Mavi formaları ile kente akın eden İtalyanlar hemen hemen her köşeye bayraklarını astılar.

Haberin Devamı




İtalyanlar galibiyeti kutladı
Dünya Kupası´nda dün karşı karşıya gelen İtalya ile Avustralya milli takımın taraftarları, maçın oynandığı Kaiserslautern kentinde futbol rüzgarı estirdiler.

Günler öncesinden Kaiserslautern´e akın eden ateşli İtalyan taraftarlar, kentin birçok yerine bayraklar asarak takımlarını desteklediler. Giydikleri mavi renkteki formaları ile şehir içini turlayan İtalyanlar, şarkılar söyleyerek zafer işareti yaptılar. Sayı olarak Avustralyalı rakiplerinden kat kat üstün olan İtalyanlar da, özellikle yüzlerini maviye boyayan bayanlar dikkat çekti.

Maçın başlama saati olan 17.00´ye kadar bira içen ve eğlenen İtalyanlar daha sonra yine şarkılar söyleyerek Fritz Walter Stadı´na kadar yürüdüler. Polis, dün herhangi bir olayın çıkmaması için geniş güvenlik önlemi aldı.

Dev ekrandan izlediler

Sarı renkteki formaları ile dün Kaiserslautern´e gelen Avusturyalı taraftarlar ise İtalyanlar´a nazaran daha sakindiler. Avustralyalılar arasında genç taraftarların çokluğu dikkat çekti. Yaklaşık 100 bin taraftarın kente geldiğini bildiren organizatörler ise, "Herhangi olayın çıkmaması bizi sevindirdi. Dün tam bir futbol festivali yaşandı" dediler.

Maç bileti olmadığı için stada giremeylenler kentin birçok yerinde kurulan dev ekranlarda karşılaşmayı büyük bir coşkuyla takip ettiler. "Fanmeile" adı verilen bu alanlarda ise bira adeta su gibi tüketilirken, birçok taraftarın alkolün de etkisiyle ayakta durmaya bile zorlandığı görüldü.

Dostluk örneği

Kaiserslautern´de alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra her iki takımın taraftarlarının da sakin bir şekilde eğlenmesi polise rahat nefes aldırdı. İtalyan ve Avusturyalılar´ın zaman zaman birlikte eğlendikleri ve şarkılar söyledikleri görüldü. Yetkililer, Dünya Kupası maçlarının oynandığı en ufak kent olan Kaiserslautern´in her iki takım ve taraftarlarına iyi bir ev sahipliği yaptığını bildirdiler.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!