İtalya'da Şenlendirici fırtınası

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Şenlendirici fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 12:07

KLARNET ustası Hüsnü Şenlendirici İtalya'nın Bolonya şehrindeki en büyük meydan olan Piazza Maggiore'de bir konser verdi. Tüm meydanı dolduran dinleyiciler, hareketli Türk ezgileri karşısında göbek atmaktan kendilerini alamadı.

Haberin Devamı

Görüntüleri izlemek için tıklayın...


Bologna'da her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük seramik ve banyo fuarı CERSAI'ye katılan Seramik Tanıtım Grubu'nun organizasyonuyla ekibiyle birlikte Bolonya'ya gelen Hüsnü Şenlendirici, sahne performansıyla büyüledi. Aynı organizasyon kapsamında geçen yıllarda Mercan Dede ve Shaman'ın da sahne aldığı tarihi Piazza Maggiore'deki konseri izleyenler arasında sinema ve dizi oyuncusu Serra Yılmaz, eğitim için bir süredir Bolonya?'a bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan da vardı.

Seramik Tanıtım Grubu'nun, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Mürşit Özcan ve Sahne Sanatları Bölümü'ne hazırlattığı, Türk desenleriyle süslenmiş seramik klarnet, Serra Yılmaz ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından sahnede Hüsnü Şenlendirici'ye hediye edildi. Hediyeyi çok beğenen Şenlendirici, dünyada tek seramik klarnete sahip sanatçı olma özelliğini taşımaktan mutlu olduğunu söyledi.

SEZEN AKSU'YU UNUTMADI
Burcu Yüce?nin danslarıyla renklendirdiği konseri izleyenler de hareketli ezgiler eşliğinde sahnenin önüne gelerek göbek attı. Bir saatten fazla süren konserin sonunda, pankreasında bir kitle olduğu için bir süredir tedavi gören Sezen Aksu'yu da anan Hüsnü Şenlendirici, Aksu'nun imzasını taşıyan "İstanbul İstanbul Olalı" adlı parçayla konsere son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!