İtalya -Kuzey Birliği Partisi'ne mali soruşturma

Güncelleme Tarihi:

İtalya -Kuzey Birliği Partisine mali soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2012 11:17

İtalya'da kuzey ile güneyin ayrılması tezi başta olmak üzere, göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Kuzey Birliği Partisi'ne (Lega Nord) mali polis ve jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Milano, Napoli ve Reggio Calabria kentlerinin cumhuriyet savcılıklarınca ortak yürütülen soruşturma kapsamında, partinin Milano'daki Via Bellerio adresinde bulunan genel merkezine mali polis ve jandarma ekiplerince operasyon yapıldı.

Operasyonda, parti lideri Umberto Bossi'ye yakınlığıyla bilinen ve partinin mali işlerinden sorumlusu Francesco Belsito'nun, partiye seçim ödeneği için verilen kamu kaynaklarını zimmete geçirmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla soruşturma altında olduğu bildirildi. Milano Savcılığının suçlamasında, kamu ödeneklerinin parti lideri Bossi ve aile üyelerine gittiği iddia edildiği kaydedildi. Operasyon sonrası parti lideri Umberto Bossi ile Roberto Calderoli'nin genel merkeze gelerek, ekiplerin incelemesini yerinde takip ettikleri aktarıldı.

KBP'nin mali işler sorumlusunun yanı sıra birkaç partilinin de Tanzanya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi ülkelerdeki giriştikleri finansal faaliyetlerin de incelendiği basına yansıdı.

Kuzey Birliği Partisi'nden eski İçişleri Bakanı Roberto Maroni de yaptığı açıklamada, operasyonla partide temizlik yapılabileceğini, Belsito'nun istifasının çoğu kişi tarafından daha önce istendiğini ileri sürdü.

Silvio Berlusconi'nin Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PdL) vazgeçilmez koalisyon ortaklarından olan Kuzey Birliği Partisi'ne yönelik operasyonla ilgili olarak, eski başbakan Berlusconi de Bossi'yi iyi tanıdığını ve masumiyetine inandığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!