İsviçre'ye minareli cevap

Güncelleme Tarihi:

İsviçreye minareli cevap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 10:26

İsviçre'de referandumla yeni minare yapımı yasaklanırken Hollanda'da ise çifte minareli caminin açılışı yapıldı. Türkler tarafından kilise halindeyken satın alınan Amsterdam'daki Süleymaniye Camii'ne inşa edilen iki minare, resmi törenle hizmete girdi.

Haberin Devamı

İSVİÇRE'de 29 Kasım tarihinde yapılan minare yasağı referandumuyla ilgili çıkan sonucuna aldırış etmeyen Hollanda’da minare açılışı yapıldı. 1994 yılında Türkler tarafından kilise halindeyken satın alınan Amsterdam kentindeki Süleymaniye Camii'ne ek olarak inşa edilen iki minare, törenle açıldı.

Herkes mutlu
Tören öncesi bir konuşma yapan Osdorp Semti Belediye Başkanı Marjo Teuling, “Şükürler olsun ki İsviçre’de yapılan referandumda çıkan sonuç, her ülke için geçerli değil. İnanç ve düşünce özgürlüğü olan bir ülkede yaşadığım için çok mutluyum. Burada açılışı yapılan minareleri görmek sadece beni değil, bu semtte ikamet eden herkesi mutlu etmiştir. Bu minarelerin başkanlığını yaptığım semtte olması da beni bir hayli gururlandırmıştır” diyerek Amsterdam kentinde açılışı yapılan minarelerin, hoşgörü konusunda tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Örnek alınmalı
Törene katılan Büyük Birlik Partisi Başkanı Yalçın Topçu, Hollandalı bir belediye başkanından duyduğu sözler karşılandığında çok etkilendiğini söyleyerek, “İşte, burada yaşananlar sadece İsviçre’ye değil tüm dünyaya örnek olmalıdır” dedi. Dünyaya örnek olmak isteyen İsviçre’de yapılan referandumdan çıkan sonucun üzücü olduğuna işaret eden Topçu, "İnsanlık da bunu kınıyor zaten. Az önce burada bir konuşma yapan sayın Hollandalı belediye başkanının sarf ettiği sözler, o ülkede minarelere ‘hayır’ oyu verenlerin kulaklarına küpe olmalıdır” diyerek Hollanda’daki minare açılışı ile hoşgörü konusunda, diğer dünya ülkelerine iyi bir örnekle cevap verilmiş olduğunu söyledi.

Kimler katıldı
Açılış törenine başta Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu olmak üzere Osdorp Semti Belediye Başkanı Marjo Teuling, Osdorp Semti Beldiye Başkan Yardımcılarından Achmed Baadoud, Avrupa Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyelerinden İbrahim Doğancı, Erol Yazıcıoğlu, İsmail Canik, Turan Yurdakul, yönetim kurulu üyeleri, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!