İstifa sesleri yükselmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

İstifa sesleri yükselmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 10:49

Komedyen Jan Böhmermann, 7 Ekim 2022 tarihinde ZDF’de yayınlanan ‘Magazin Royal’ programında Federal Bilgi Güvenliği Dairesi’nin (BSI) eski Arne Schönbohm’un Rusya’nın ve diğer ülkelerin gizli servisleriyle yakın ilişkisi olduğunu ileri sürdü. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser de Schönbohm’u görevden aldı. Ancak iddialar asılsız çıkınca bu hedef Bakan Faeser oldu. İstifa baskıları artmaya başladı.

Haberin Devamı

ANA muhalefet CDU/CSU’lu bazı politikacılar, Bakan Faeser’in ciddi bir güven kaybı yaşadığını ileri sürerek istifasını isterken, Almanların yarıdan fazlasının da buna destek verdiği ortaya çıktı. INSA tarafından Bild am Sonntag gazetesi adına yapılan son kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 52’si Bakan Faeser’in istifa etmesi gerektiğini, yüzde 21’i istifaya karşı olduğunu, yüzde 27’si ise bu konuda henüz fikir sahibi olmadığını söyledi. Almanların yüzde 54’ü Bakan Faeser’in görevini kötü, yüzde 21’i ise iyi yaptığı düşünüyor. 1 Ocak 2023 tarihinden beri Federal Kamu Yönetimi Akademisi Başkanı olarak görev yapan Arne Schönbohm, kısa bir süre önce Alman Devlet Televizyonu ZDF hakkında hem görevinden olduğu hem de prestij kaybına uğradığı için 100 bin Euro tazminat talebiyle dava açtı. Aynı şekilde Bakan Nancy Faeser’den sembolik olarak 5 bin Euro tazminat talep etti.

İstifa sesleri yükselmeye başladı
Arne Schönbohm

Haberin Devamı

SPD’YE DE ZARAR VERİYOR
8 Ekim’de yapılacak Hessen seçimlerinde SPD’nin başbakan adayı olan Nancy Faeser’in partisine de zarar verdiği belirlendi. ‘dimap’ tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre seçimlerde CDU’nun yüzde 31, SPD yüzde 18, Yeşiller yüzde 17, AfD yüzde 17, FDP yüzde 5 oy alacak. Sol Parti ile Özgür Seçmenler (FW) ise yüzde 3’er oy alarak yüzde 5 barajını aşamayacak. 26 Eylül 2021’de yapılan genel seçimlerden yüzde 25.7’yle ‘en güçlü parti’ olarak çıkan SPD’nin oy oranı şu günlerde yüzde 17’ye düştü. INSA’nın son kamuoyu yoklamasına göre Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa, CDU/CSU yüzde 27, AfD yüzde 21, SPD yüzde 17, Yeşiller yüzde 15, FDP yüzde 6 ve Sol Parti yüzde 5 oy olacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!