İstenmiyoruz psikolojisi yanlış

Güncelleme Tarihi:

İstenmiyoruz psikolojisi yanlış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 10:54

ALMANYA’da Schleswig- Holstein Eyaleti’nin tatil beldesi Timmendorfer Strand Belediye Başkanı Hatice Kara (32), Türk Toplumu (TGS-H) heyetini kabul etti.

Haberin Devamı

3.5 ay önce belediye başkanı seçilen Kara, Schleswig-Holstein Türk Toplumu Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca ile çalışanları Mahir Ötün, Hakan Demirok, Serap Ergin, Sema Kul, Ernur Sarı, Latifa Fattoum ve Melek Eren ile belediye binasının toplantı salonunda görüştü.

HERKES YABANCI
Kökeni, dini ne olursa olsun çalışıp çabalayanın toplumda başarılı olacağına inandığını belirten Hatice Kara, şunları söyledi:

“Göçmen kökenlilerde ‘Biz bu toplumda istenmiyoruz, engelleniyoruz’ psikolojisi var. Artık gerçekle örtüşmeyen, kendimizi altta gördüğümüz ve kendi kendimize acıdığımız bu düşünce tarzından kurtulmamız lazım. Bu tip düşüncelerle kendimizi engelleyip, sınırlamayalım. Ancak o zaman yaşadığımız, parçası olduğumuz bu toplumu daha çok benimser ve gücümüzü topluma katabiliriz. Beldemizde nüfusumuz az ama her yıl ortalama 4 milyon turist beldemize geliyor. Dolayısıyla Timmendorfer Strand’da herkes ‘yabancı’. Beldemizin turistik olması diğer bölgelere nazaran daha da hoşgörülü, dünyaya, farklı köken ve kültürlere açık olmasını beraberinde getiriyor.”

GENÇLER İÇİN ÖRNEKSİNİZ
TGS-H Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca ise Almanya’nın ilk Türk kökenli kadın belediye başkanının kendi eyaletlerinde olmasından onur duyduklarını söyledi.

Küçükkaraca, “Siz, Türk kökenliler, özellikle gençler için rol modelisiniz. Gençlerin siyaset ve toplumun her alanında aktif olmalarını destekliyoruz” dedi.

TGS-H’nin 70 kadrolu ve çok sayıda gönüllü çalışanlarıyla eyalette yaptığı uyum çalışmaları hakkında bilgi veren Küçükkaraca, özellikle gençlerin meslek edinmeleri için önemli çalışmalar yürüttükleri söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!