İstenmiyor ama ihracı kolay değil!

Güncelleme Tarihi:

İstenmiyor ama ihracı kolay değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 10:21

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığı ile tanınan ve Rus enerji şirketlerinin yönetiminde görev alan Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in partiden ihracı için verilen önergeler uzun uzun tartışıldığı halde bir türlü karar verilemedi. Schröder’in gönüllü olarak partiyi terk etmemesi halinde, partiden ihracının kolay olmayacağına da dikkat çekildi.

Haberin Devamı

UKRAYNA’ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ve Rus enerji şirketlerindeki görevlerini bırakmamakta direnmesi nedeniyle üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) ihraç edilmesi istenen Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’le ilgili karar alınamadı. SPD Hannover Bölgesi Arabulucu Komisyonu dün (Perşembe) yaptığı ve saatlerce süren toplantısında Schröder’in ihracına dönük somut bir karar veremedi. Komisyonun görüşmelerini bugün (cuma) de sürdüreceği, ancak muhtemelen somut kararını önümüzdeki 3 hafta içinde vereceği açıklandı.

YILLARCA SPD’DE KALABİLİR
Gönüllü olarak partiyi terk etmemesi halinde Schröder’in 1963 yılından beri üyesi olduğu SPD’den ihracının hiç de kolay olmayacağına dikkat çekildi. “Almanya kendi kendini yok ediyor” başlıklı kitabında tam bir yabancı ve İslam düşmanlığı sergilediği için partiden ihracı talep edilen Berlin Eyalet Maliye eski Senatörü Thilo Sarrazin’in partiden kovulması yıllar sürdü. 2010 yılında partiden ihracı talep edildiği halde Sarrazin istifa etmemekte direnmesi nedeniyle partiden kovulması ancak 2020 yılında gerçekleşti. Parti yönetimi ihraç kararı alsa bile itiraz etmesi halinde Schröder’in daha yıllarca SPD üyesi olarak kalabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

BAS: SCHRÖDER’İN PARTİDE YERİ YOK
SPD’li Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas, Putin’e destek veren Schröder’in partide yeri olmadığını söyledi. Almanya’nın 1998-2005 yıllarında başbakanlığını yapan Gerhard Schröder’in kendisine olduğu gibi Partiye ve ülkenin imajına zarar verdiğini söyleyen Bas, “Schröder istifa etmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!