İşte uyum konseyi

Güncelleme Tarihi:

İşte uyum konseyi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 18:51

Almanya'da göç ve uyum politikalarında Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer'e danışmanlık yapacak konsey üyesi her biri kendi alalında uzman. Sağlıktan spora, eğitim kurumlarından dini cemaatlere, işverenden bilim adamına toplumun tüm kesimlerinden uzmanlar konseyde yer alıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da Federal Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in çağrısı ile kurulan ve göçmenler ile çoğulcu toplum arasında diyaloğu geliştirmeyi amaçlayan Göç ve Uyum Danışma Konseyinde göçmen ve çoğulcu toplumunun temsilcileri yer alıyor. Alanlarından uzman olan üçü daimi, 32'si de dernek ve kurum temsilcisi toplam 35 üye Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığına danışmanlık yapacak.

10 GÖÇMEN TEMSİLCİSİ
Uyumu desteklemek, ülkeye gelebilecek nitelikli göçmenlerin uyumunu kolaylaştırmak, uyum sürecine katkı sağlamak, uyum sürecinde diyalog ve süreklilik sağlayacak bir yapı oluşturmanın hedeflendiği konseyde Almanya genelinde göçmen dernekleri ve birliklerinden 10 üye yer alıyor. Uyumun sadece göçmenleri ilgilendirmediği gerçeğinden yola çıkan Bakan Böhmer, çoğulcu toplum temsilcilerini de konseye davet etti. Buna göre spor, sağlık, eğitim, bilimadamı, dini cemaatler, işverenler, vakıflar ve çalışma ajansı yetkilileri de konseyde danışmanlık yapacak.

BAKANLIK DAVET EDİYOR
Yasama döneminin sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek konseyde federal içişleri komisyonundan, federal içişleri bakanlığından ve uyum bakanları konferansından bir temsilci konseyin daimi üyesi olarak yer alacak. Konseyde kimin yer alacağını Federal Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı karar veriyor. Böhmer'in başkanlığında faaliyet gösterecek olan konseyin üyelerinin her yasama döneminde yeniden belirlenmesi öngörülüyor. Gönüllülük esasına dayanarak çalışan konsey üyeleri, katıldıkları her oturum için 30 Euro para alacak. Konsey üyesi yazılı istifasını konseye sunarak ayrılabiliyor.

TÜM HÜKÜMETE
Konsey üyesi ve Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, konseyin sadece uyum sorumlularına değil, hükümete danışmanlık yapmasını istedi. Kolat “Alman hükümetinin konseyin oluşmasında adım atması bizim için sevindirici. Alman hükümeti tarafından oluşturulan konsey sadece uyum sorumlularına değil, tüm hükümete danışmanlık yapmasını isterdim" dedi. Hür Demokrat Parti FDP'nin Federal Meclis Grubu Uyum Politikaları Sözcüsü Serkan Tören ise göçmenlerle diyaloğun kurumsallaştırılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Sol Parti Meclis Grubu Uyum Politikaları Sözcüsü Sevim Dağdelen de üyeleri Bakan Böhmer tarafından belirlenen Kurul'un göçmenlerin uyumunda etkili olamayacağını söyledi. Dağdelen, gerçek uyum politikasının göçmenlerin sosyal ve siyasi hayata eşit düzeyde katılımı ile olabileceğini savundu.

DANIŞMA KONSEYİ ÜYELERİ
Prof. Dr. Jutta Allmendinger (Berlin Sosyal Araştırmalar Bilim Merkezi), Heinrich Alt (Çalışma Ajansı), Prof. Dr. Klaus Bade (Alman Uyum ve Göç Vakfı Bilirkişi Konseyi), Dr. Yaşar Bilgin (Türk Alman Sağlık Vakfı), Annelie Buntenbach (Alman sendikalar Birliği), Peter clever (Alman İşverenler Birliği), Milan Cobanav (Almanya Sırp Merkez Konseyi), Konstantinos Dimitriou, (Almanya Yunan Dernekleri Birliği), Nazan Eckes (TV sunucusu -Yazar), Nashaat Elfar (Arap Alman Dernekleri Birliği), Tatjana Forner (Club Dialog), Donata Freufrau Schenck zu Schweinzberg (Kızıl Haç), Dieter Geerlings (Alman Piskoposlar Konferansı), Pia Gerber (Freudenberg Vakfı), Daniil Irbtist (Rus Ortodoks Kilisesi), Eva Irrgang (Soest Kaymakamlığı), Steffi Jones (Alman Futbol Federasyonu), Volker Jung (Almanya Protestan Kilisesi), Küf Kaufmann (Leipzig İsrail Dini Cemaati), Kenan Kolat (Almanya Türk Toplumu), John Kornblum (ABD eski berlin Büşyükelçisi), Apostolos Malamousis (Yunan Ortodoks Metropolitan Kilisesi), Mijo Mariç (Almanya Hırvat Dünya Kongresi), Svetlana Oster (Aşağı Saksonya Göçmenler Örgütü), Vincente Riesgo (Almanya İspanyol Veliler Birliği), Walter Schneeloch (Alman Olimpiyat Birliği), Guiseppe Scigliano Almanya Komitesi), Prof. Dr. Petra Stanat (Humbold Üniversitesi), Mehmet Tanrıverdi (Almanya Göçmenler çalışyma Birliği), Ali Ertan Toprak (Almanya Alevi Cemaati), Virginia Wangare Greiner (Maisha), Mustafa Yaman 8DİTİB), Irene Alt (Uyum bakanları konferansı), Wolfgang Bosbach (Federal Emcils İçişleri Komisyonu) ve Gabriele Hauser (Federal içişleri Bakanlığı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!