İstanbul Sahnesi konserle start aldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Sahnesi konserle start aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 12:35

"İstanbul Sahnesi" (Szene İstanbul) adlı etkinlikler dizisi başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA''nın Mülheim an der Ruhr kentinde "İstanbul Sahnesi" (Szene İstanbul) adlı etkinlikler dizisi başladı.

"Theater an der Ruhr" adlı tiyatro, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı ve Batı Alman Radyosu (WDR) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikler dizisi kapsamında Türkiye’nin sayılı kanun ustalarından Gökhan Baktagir & Sumru Ağıryürüyen konseri düzenlendi.

Göksel Baktagir ve Sumru Ağıryürüyen ikilisi, tiyatro salonunu dolduran Türk ve Alman izleyicilerin beğenisini kazandı.

Yüzyılllardan beri İstanbul’a yerleşen halkların ortak kültürlerinin, şehrin müzikal repertuvarında bıraktığı izlerden örneklerin sergilendiği konserde,Türkçe’nin yanı sıra, Seferad, Ermeni ve Yunan dillerinden ve Balkan Türkçesi’nden eserler seslendirildi.

Genç yetenek viyolonist Tuna Coşkun ve gitarist-udi İspanyol müzisyen Efren Lopez’in eşlik ettiği Göksel Baktagir&Sumru Ağıryürüyen konseri, iki saati bulan müzik ve şarkı ziyafetinde sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

"İstanbul Sahnesi" etkinlikleri, "Arto Tunçboyacıyan Trio"dan sınır ötesi Anadolu halk müziği konseri, "Kumbaraci50" adlı tiyatro grubunun “Kabahatli kardeşlerin bitmeyen şen gösterisi" ve "Haz Makamı" oyunlarıyla 11 Nisan 2013 tarihine kadar sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!