İstanbul Hanımefendisi'ne bir servet

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Hanımefendisine bir servet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 20:27

Ressamı Osman Hamdi Bey'in "İstanbul Hanımefendisi" adıyla yaptığı, sol üst köşesinde imzasını ve "1881" tarihini taşıyan tablo, İngiltere'nin en ünlü müzayede organizasyonu Sothbey's tarafından düzenlenen açık arttırmada 3 milyon 380 bin 500 sterline satıldı.

Haberin Devamı

SOTHEBY’S 'de bu sabah yapılan oryantalist eserler müzayedesinin en nadide parçasını oluşturan tablo, müzayede salonu tarafından 2 milyon 200 bin sterlin başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu.

Arttırma sonucunda, tabloyu adı ve milliyeti gizli tutulan bir alıcı 3 milyon sterlin bedelle satın aldı. Tablonun komisyon ce benzeri masraflarla birlikte alıcıya maliyetinin 3 milyon 380 bin 500 sterlin olduğu bildirildi.

Bu sabah yapılan müzayedeye, kadar Sotheby’s’de özel bir köşede sergilenen 1.85’e 1.09 santimetre boyutlarında, kanvas üzerine yağlı boya tekniğiyle yapılmış tablo Sotheby’s’in oryantalist eserler müzayedesi için hazırladığı kataloğun da kapağını oluşturuyordu.

Avrupa’nın akademik tarzını benimseyen ilk Türk ressamı olarak bilinen Osman Hamdi Bey’in bu sabahki satışa kadar Avrupalı bir koleksiyoncunun elinde bulunduğu bildirilen tablosunda, Türk değerleri ve en son Paris modasını yansıtan giysileriyle alımlı kumral genç bir kadın resmediliyor.

Halen devam eden müzayedede, diğer iki Türk ressam Naci Kalmukoğlu’nun "Reclaning Nude" ve Serkis Diraniyan’ın "His Master’s Servant" adlı eserlerinin de satışa sunulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!