İstanbul Festivali her telden

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Festivali her telden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 13:38

İstanbul Ekspres Festivali, Belçikalı Türklere unutulmaz anlar yaşattı.

Haberin Devamı

BU yıl dördüncüsü yapılan İstanbul Ekspres Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin ilk gecesi Nev’in Klasik Türk Müziği’nden şarkılar seslendirdiği fasıl gecesi ile yapıldı.

Konser öncesi Gent Belediyesi Kültür Encümeni Annelies Storms, Brüksel Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Oya Yazar Turan, Anvers Muavin Konsolosu Sarp Erzi’nin açılış konuşmalarının ardından, İstanbul Ekspres Festivali’nin vazgeçilmez bir parçası haline gelen fasıl gecesi yapıldı.

Neşeli, samimi tavırları ve güzel sesiyle göz dolduran Nev, konuklardan gelen istek şarkıları seslendirdi. Fasıl’da, Türk sanat müziği ağırlıklı olan son albümü ‘‘Bir Nev-î Alaturka’’dan şarkılar seslendiren Nev, dinleyenlerin beğenisini topladı.

RAKAMLAR TRAJİK
Hürriyet’in sorularını cevaplayan Model’in solisti Fatma Turgut, Türkiye’de kadına yönelik şiddeti dair söylenecek çok sözün olduğunu ifade ederek,

"Türkiye’de hergün üç kadının öldürülmesi çok trajik. Gazetelerin üçüncü sayfalarında maalesef hep aynı hikayeleri okuyoruz. Yakında bir rock grubu ile birlikte gerçek bir hikayeden yola çıkarak bir kadına karşı işlenmiş şiddeti içeren klipte yer alacağız. Türkiye şartlarında çok fazla şiddet gören kadın var; bu kabul edilemez. Görmezden gelmeye müsayit bir toplumuz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!