‘İşsizlere her türlü yardıma hazırız’

Güncelleme Tarihi:

‘İşsizlere her türlü yardıma hazırız’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 12:35

Hannover yakınlarında bulunan Lehrte kasabasında şubesi olan VITA Akademie GmbH, işsizlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

HANNOVER yakınlarında bulunan Lehrte kasabasında Bahnhof str.66 adresinde bir yılı aşkın çalışmalarını sürdüren VITA Akademie GmbH Lehrte şubesi Müdürü Sosyal Pedagog Nevin Barmaksız; işsiz insanlara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirterek “Hannover Region içinde Burgwedel, Seelze, Neustadt, Nienburg, Hannover merkez ve Lehrte kentlerinde bulunan VITA Akademie GmbH şubelerinin sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyorum. Bu merkezlerimize gelen tüm insanlara bünyemizde bulunan sosyal pedagoglar, psikiyatristler, öğretmenlerle yardımlarda bulunuyoruz” dedi. VITA Akademie GmbH hakkında da bilgi veren Barmaksız “Biz, merkezi Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Kuzeybatısında bulunan Cloppenburg şehrinde olmak üzere diğer birçok kentlerde de şubeleri olan genç, yenilikçi bir eğitim kurumuyuz. Bizim öğrenim tekliflerimiz iş arayanlar ve çalışanlar için eğitimin devamı ve eğitim dışındaki alanları kapsar” diye konuştu.

‘İşsizlere her türlü yardıma hazırız’
HEDEF KİTLE
İş arayanlar, sağlık engeli olan katılımcılar, yabancı kökenli katılımcılar, hayatının zor bir döneminde olan katılımcıların hedef kitleler olduğunu dile getiren Nevin Barmaksız “İşini kaybetmiş olanlar, ev hanımları, sığınmacı olup çalışma izini olan katılımcılara severek yardımcı olmaktayız” dedi. Almanya’ya ilk olarak okuma-yazması olmayan annesinin işçi olarak geldiğini söyleyen Barmaksız “Ben ailemden sadece bir meslek edinmem isteği dışında hiçbir yardım göremedim. Buna imkânları yoktu. Kendi azmim, irademle çok zorluklar çekerek okudum. İstiyorum ki özellikle de ev kadınlarımız nitelikli bir yaşam sürdürebilmeleri için benim çektiğim zorlukları yaşamasın. Kendilerine tahsis edeceğimiz koçlarla bu yolları rahatlıkla aşabilsinler. Birçok dilde dil öğrenebilmelerini, psikolojik sorunlarının aşılması, işe girme, yeni iş edinme, sosyaleşme konularında ücretsiz yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!