İşsizler tembel değil

Güncelleme Tarihi:

İşsizler tembel değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 12:32

Federal İş Ajansı yöneticisi, işsiz olup da niteliğinin altında işlerde çalışmaya hazır olanların sayısının arttığını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMMANYA'DA “Hartz IV” olarak bilinen İşsizlik Parası II ödemelerinin düşürülmesi tartışmaları sürerken Federal İş Ajansı işsizlerin çalışmak istemediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Merkezi Nürnberg'de bulunan Federal İş Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Heinrich Alt, son yıllarda iş bulmaları durumunda başka bir kente taşınmaya hatta niteliklerinin altında işlerde çalışmaya hazır olan işsizlerin sayısında önemli ölçüde artış olduğunu söyledi. Heinrich Alt, işsizlerde daha düşük ücretle bir işte çalışma eğilimin her geçen yıl sistematik olarak arttığını da belirti.


FDP ısrarlı
Hür Demokrat Parti (FD) Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Teşkilatı Başkanı Andreas Pinkwart, işsiz olup da kendilerine önerilen “makul işleri” kabul etmeyen işsizlere yapılan Hartz IV ödemelerinin önemli ölçüde düşürülmesini istedi. Şu anda geçerli yasalara göre Job Center tarafından önerilen “makul işi” kabul etmeyenlere ilk 3 ay yüzde 30 ve ikinci kez kabul etmeyenlere yüzde 60 daha az Hartz IV ödendiği halde, FDP'li politikacının bu yöndeki önerisine çeşitli çevrelerden tepki geldi. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grup Başkanı Frank-Walter Steinmeier, FDP'yi ölçüyü kaçırmakla suçladı.

Haberin Devamı

Devlet ödesin
Çocuklara Yardım Örgütü, Hartz IV'le geçinen ailelerin çocuklarının ev ödevleri ve alacakları ek derslere yardım edeceklere yapılan ödemelerin devlet tarafından üstlenilmesini talep etti. Aynı zamanda yüzme havuzlarının, spor kulüpleri ile boş zamanları değerlendirme merkezlerinin bu çocuklar için ücretsiz olması da istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!