İslamiyeti en iyi şekilde tanıtacağız

Güncelleme Tarihi:

İslamiyeti en iyi şekilde tanıtacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 11:25

DİTİB Genel Sekreteri Dr. Ali İhsan Ünlü Ramazan'ın Müslümanlık ve İslamiyeti Alman toplumuna daha iyi şekilde tanıtmak ve kaynaşmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Ünlü, ayrıca eylüle kadar kadınlar teşkılatı kuracaklarını söyledi.


DİYANET
İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği 12'inci toplantısı Delmenhorst kentinde düzenlendi. Merkez Camii'nde düzenlenen toplantıya eyaletler birliği yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıyı DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Dr. Ali İhsan Ünlü yönetti.
Kuran-i Kerim'in okunmasıyla başlayan toplantıda şimdiye kadar düzenlenen toplantılarda alınan kararlar, bölgedeki derneklerin Ramazan ayı programları, dernek içi hizmet seminerleri, DİTİB Vizyon 2020 çalışmaları ele alınıp, eyalet bayanlar teşkilatının kurulması kararına varıldı.

Kadınlar teşkilatı kurulacak
Cami derneklerinde en çok yükü kadın kollarının üstlendiğini bu nedenle eyalet kadın teşkilatını kurmayı planladıklarını anlatan DİTİB Genel Sekreteri Dr. Ali İhsan Ünlü, “Her ay bir cami derneğinde toplanıyoruz. Bu kez Delmenhorst'da buluştuk. Buradan çıkan en önemli karar kadınlar teşkilatının kurulacak olması. Kısa süre önce gençlik teşkilatını kurmuştuk. Bundan sonra yapılan çalışmalarımızda kadınlarımızın görüşlerine daha çok yer vereceğiz. Teşkilat kadınlarımızla daha güçlü olacaktır. Eylül ayına kadar kadınlar teşkilatını kurmayı planlıyoruz” dedi.

Ramazan'ı en iyi şekilde değerlendireceğiz
Ramazan Ayı'nın Müslümanlar için çok önemli olduğunu, bunun Alman toplumununda farkına vardığını anlatan Ünlü, “Bu ayda DİTİB olarak çeşitli faaliyetler ve programlar yapacağız. Yapacağımız faaliyetlerde dinimizi en güzel şekilde Alman dostlarımıza tanıtmaya çalışacağız. Ramazan ayı bunun için iyi bir fırsat. Bu ayda düzenlenecek iftar programlarına daha çok Müslüman kardeşlerimizin yanı sıra her alanda görev yapan Alman dostlarımızı da davet edeceğiz. İftar yemeklerinin bir amacı da kaynaşmaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!