İslamafobi Vatikan'da

Güncelleme Tarihi:

İslamafobi Vatikanda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 13:15

Vatikan’da gösterilen İslamkarşıtı bir video tartışmayarattı. “MüslümanlarınAvrupa’da çoğunluk olmasıengellenmeli” diyenKardinal, özür dilemekzorunda kaldı.

Haberin Devamı

KATOLİK dünyanın dört bir yanından gelen 262 piskopos, üç haftalık sinod kapsamında Vatikan’da toplantılar düzenliyor.

YouTube’a dört yıl önce yüklenen “Müslümanların Demografiği” başlıklı bir videonun piskoposlara kapalı kapılar ardında gösterilmesi sonrasında önceki gün Vatikan karıştı. Birçok piskopos tepki gösterdi.

Gösterimi, Ganalı Adalet ve Barış Kongregasyonu Bakanı Kardinal Peter Turkson planladı. “Bu gidişle 2026 yılında Avrupa’da birinci din İslam olacak. Müslüman mültecilerin gelmesini engellemeliyiz” diyen kardinal, Papa 16’ncı Benedikt’in de tepkisini çekti.

Papa : Bizi bağlamaz
Papa’nın sözcüsü Rahip Federico Lombardi, “Bu olay tüm dinlerle diyalogdan yana olan Papa hazretlerinin hazır bulunmadığı bir toplantı sırasında yaşanmıştır ve Vatikan’ı bağlamamaktadır, tamamen kişisel bir değerlendirmedir” dedi.

Bunun üzerine Kardinal Turkson’ın sinodun son oturumunda pişmanlık duyduğunu belirterek özür dilediği belirtildi.

Gösterilen videodaki veriler uydurma 7 dakikalık video, YouTube’da 13.4 milyon kez izlendi. “Fransa 39 yıl içinde bir İslam cumhuriyeti haline gelecek” gibi iddiaların yer aldığı videoda verilen istatistiklerin birçoğu uydurma.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!