İslam Konferansı toplandı

Güncelleme Tarihi:

İslam Konferansı toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 10:04

Almanya'da İslam Konferansı, Paris'teki terör saldırısını sert bir dille kınadı. “Bu saldırı Müslüman değerlere ve demokrasiye bir saldırıdır” denildi.

Haberin Devamı

Alman devlet makamları ve Almanya'da yaşayan Müslümanların en önemli iletişim platformu olan İslam Konferansı, dün Berlin'de Paris'teki terör saldırısının gölgesinde bir araya geldi.

Almanya'daki Müslüman cemaatlerin, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile yaptığı toplantıda Paris'teki saldırı sert bir dille kınandı. Müslüman Konseyi Sözcüsü Erol Pürlü, bu saldırının demokrasiye, İslam'a ve Müslüman değerlere bir yönelik olduğunu vurguladı. Pürlü, “Zor bir dönem yaşıyoruz. Bu zor dönemde birlik olmalıyız” dedi. Erol Pürlü, saldırı nedeniyle Müslümanları genel olarak zan altında görmenin, teröristlerin işine yarayacağı uyarısında bulundu.

HİÇBİR ZAMAN

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Kin ve şiddet hiçbir zaman İslamla meşrulaştırılamaz. Paris'teki saldırının Müslümanlara karşı önyargıları körüklemesini toplum kabul edemez” dedi. Bakan de Maiziere, Selefilerin, Müslüman gençleri radikalleştirmesini, camilerde kin vaazı verilmesini engellemek için sert önlemlerin de alınması gerektiğini vurguladı. İçişleri Bakanı somut olarak bu sert önlemlerin ne olacağı konusuna girmedi. Aile Bakanı Manuela Schwesig, toplantıda verilen mesajın birliktelik açısından çok güçlü bir mesaj içerdiğini belirtti. İslam Konferansı bugün de devam edecek. Konferansta, Müslüman çocuk ve gençlerin günlük sorunları uzmanlarca ele alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!