İslam karşıtlığına karşı ortak mücadele

Güncelleme Tarihi:

İslam karşıtlığına karşı ortak mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 10:30

ALMANYA’da yaşayan Yahudiler ile Müslüman ve Türkler arasındaki yakın işbirliği olanaklarının el alındığı görüşme Frankfurt'ta yapıldı.

Haberin Devamı

Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Dieter Graumann ve yardımcısı Prof. Dr. Salomon Korn ile yaptığı görüşmede, Yahudi düşmanlığına karşı ortak çalışma yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Toplantıyı Hürriyet'e değerlendiren TGD Başkanı Kolat, şunları söyledi:

SICAK İLETİŞİM
"Almanya'da Türkler'in ve Müslümanlar'ın Yahudi toplumu ile birlikte hareket etmesi çok önemli. Uzun yıllardan beri Almanya Türk Toplumu ile Yahudiler'in örgütleri arasında zaten sıcak bir iletişim vardı. Bunun şimdi en üst düzeyde geliştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Toplantıda, Yahudi cemaatini, Müslümanlara yapılan ve örneğin camilere ve Müslümanlara karşı girişilen saldırılara karşı gösterdikleri tepkileri ve sergiledikleri dayanışma örneğinden dolayı tebrik ettim. Yahudi cemaati ile birlikte Almanya'da Müslüman ve İslam karşıtlığına karşı birlikte hareket edeceğiz. Ayrıca, genelde var olan anti Semitizme yani Yahudi düşmanlığına karşı ortak çalışma yapmayı da kararlaştırdık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!