İskoçya’dan deprem bölgesine destek: 250 bin Sterlin bağış toplandı

Güncelleme Tarihi:

İskoçya’dan deprem bölgesine destek: 250 bin Sterlin bağış toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 11:05

Birleşik Krallığı oluşturan dört ülkeden bir olan İskoçya’nın Glasgow kentinde, Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatlarını kaybedenler ve depremzedeler için destek gecesi düzenlendi. Gecede 250 bin Sterlin bağış toplandı.

Haberin Devamı

İNGİLİZ Parlamentosu’nun ilk Müslüman kökenli milletvekili olan Muhammet Sarwar’ın kurucusu olduğu Sarwar Foundation Vakfı tarafından gerçekleştirilen geceye, İskoçya ve İngiltere’nin yanı sıra Almanya gibi Orta Avrupa ülkelerinden 300 dolayında davetli katıldı.
250 bin Sterlin bağışın toplandığı gecenin gelirleri Türkiye ve Suriye’de depremzedelere gönderilecek. Bağışlar, konteynır ev, okul inşaatı ve öğrencilere eğitim desteği olarak kullanılacak. Konuklar arasında Holland Bazaar firmasının Direktörü Mert Uçar da yer aldı.

İskoçya’dan deprem bölgesine destek: 250 bin Sterlin bağış toplandı

İş insanı Athif Sarwar, Kaplan Döner yöneticisi Umut Erdoğan, İmam Qasim Rashid, Mohammad Sarwar, Kaplan Döner sahiplerinden Birol Kaplan, Muhammet Sarwar’ın oğlu ve İskoç İşçi Partisi lideri Anas Sarwar (soldan- sağa).

Haberin Devamı

YIKIMA BİZZAT TANIK OLDU
Kuran tilavetiye başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Muhammet Sarwar, Türkiye ve Suriye’de yaşanan trajediye seyirci kalamayacaklarını vurguladı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla zarar gören mağdurların acılarını paylaşmak istediklerini belirten Sarwar, bu yöndeki kampanyaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Gecede söz alan Al-Khair Foundation Vakfı Başkanı İmam Qasim Rashld, ilk günden itibaren gittiği deprem bölgesinden, izlenimlerini aktardığı bir video paylaştı. Depremin bölgede yarattığı yıkıma bizzat tanık olduğunu vurgulayan Rashld, kurtarılmayı bekleyen çocukların çığlıklarını, insanların yardım yakarışlarını unutamadığını ifade etti. Glasgow’da yaşayan toplum liderlerinden Nihat Oymak da, yaptığı konuşmada depreme memleketi Antakya’da yakalandığını ve depremde çok sayıda yakınlarını kaybettiğini ifade etti.

İskoçya’dan deprem bölgesine destek: 250 bin Sterlin bağış toplandı

Gecede Muhammet Sarwar’ın oğlu ve İskoç İşçi Partisi lideri Anas Sarwar, iş insanı Athif Sarwar, Berlin merkezli Kaplan Döner’in sahiplerinden Birol Kaplan, firma yöneticilerden Umut Erdoğan ile Holland Bazaar’ın direktörü Mert Uçar da hazır bulundu.

Haberin Devamı

MUHAMMAD SARVAR KİMDİR?
1997-2010 yılları arasında İngiliz Parlementosu’nda Glasgow milletvekili olarak görev yapan Muhammad Sarwar, Britanya’nın ilk Müslüman kökenli milletvekili oldu. Daha sonra ülkesine dönen ve 10 yılı aşkın bir süre Pencap bölgesinde valilik yapan Sarwar, İskoçya’nın en büyük gıda toptancılardan birini kurdu. Sarwar, eşiyle birlikte zamanın önemli bir bölümünü vakıf çalışmaları için harcıyor.

İskoçya’dan deprem bölgesine destek: 250 bin Sterlin bağış toplandı

Konuşmacılar arasında yer alan Glasgow’daki toplum liderlerinden Nihat Oymak, depreme memleketi Hatay’da yakalandı. Depremde yakınlarını kaybeden Oymak, konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.

 

BAKMADAN GEÇME!