İskoçya eski Başbakanının sahte isim seçimi başına bela oldu

Güncelleme Tarihi:

İskoçya eski Başbakanının sahte isim seçimi başına bela oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 16:00

Güvenlik endişeleri nedeniyle uçak biletlerini sık sık sahte isimlerle satın aldığı bilinen İskoçya eski Başbakanı ve SNP partili Gordon milletvekili Alex Salmond’un hayranı olduğu Star Trek dizisinden bir karakterin ismini kullanarak uçağa binmeye çalışınca uçağa alınmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ünlü televizyon dizisinde ABD’li oyuncu William Shatner tarafından canlandırılan Kaptan James Kirk karakteri adına aldığı uçak biletini kullanarak Londra Heathrow Havalimanı’ndan kalkacak bir British Airways uçağına binmeye çalışan Salmond’un “Biletteki isim pasaportundakine uymadığı” gerekçesi ile uçağa alınmadığı açıklandı.

Salmond’un bir dizi telefon konuşması yaptıktan sonra uçuşu gerçekleştiren British Airways’in elemanlarını bir deli ya da güvenlik tehdidi olmadığına ikna etmeyi başardığı ve uçağa bindiği belirtildi.

Konuyla ilgili Daily Mail gazetesine konuşan Salmond “Herşey çözüldü. Sadece British Airways’e beni ışınlamalarını söyledim” dedi.

İskoçya eski Başbakanının sahte isim seçimi başına bela oldu


Salmond’un İskoçya Başbakanı olarak görev yaptığı dönemden bu yana sahte isimler kullanarak uçtuğu ancak başbakanlık döneminde sürekli güvenlik güçlerinden korumalarla birlikte hareket ettiği için uçuşlarda herhangi bir problem yaşamadığı açıklandı.

Bağımsızlık referandumunu kaybedince başbakanlıktan istifa eden Salmond’un bu sırada korumalarını da kaybettiği ve bu nedenle sahte isimle yaptığı uçuşlarda sıkıntı yaşamaya başladığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!