İsim listelerini 10 Mark’a satmış

Güncelleme Tarihi:

İsim listelerini 10 Mark’a satmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 12:12

DANİMARKA’da 1990’lı yıllarda, neonazi eylemlerinde sürekli ön planda olan 44 yaşındaki Henrik Asferg Kristensen, ilk kez bir medya kuruluşuna açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

B.T gazetesine konuşan Kristensen, neonazi kuruluşu Danimarka Milliyetçi Sosyalist Hareketi başkan yardımcısı olduğu yıllarda, solcuların ve göçmenlerin isim listelerini Alman neonazilere 10 Mark karşılığında sattığını söyledi. Şimdi, Jylland yarım adasının orta kısımlarında bir kasabada yaşadığını ve bir konut şirketinde çalıştığını belirten Henrik Asferg Kristensen, şunları söyledi:

BEYAZ IRKI TERCİH EDERİM
“Ben uzun yıllar neonazi kuruluşunda liderlik yaptım ama şimdi normal bir yaşantım olsun istiyorum. Benim için Danimarka ırkının devam etmesi çok önemli. Örneğin çocuklarımdan biri birgün eve beyaz olmayan bir sevgili ile gelse bir daha benim ailemden biri sayılmaz. Şayet ben bir seçim yapacak olursam, sadece beyaz Danimarka ırkını tercih ederim. Ben ırkçı değilim ama diğer insanlarla aramızda biyolojik olarak ırk farkı var.

“Benim dünyamda muhafazakar ya da radikal olmak diye bir şey yok. Onlar da Hristiyanlık dinine zarar verdiler. Stalin az mı insan öldürdü. Bazı insanların hayatına da mal olsa, bir politika yürütmek gerekir. Ben zamanında göçmenlerden oluşan ölüm listelerini Alman neonazilere 10 Mark karşılığında sattım. Şimdi eskisi gibi yürüyüşlere katılmıyorum ama bugüne kadar yaptıklarımdan pişman değilim. Milliyetçi sosyalizm bir tabiat kanunudur. Milliyetçi sosyalist olmakta utanacak bir şey yok”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!