İşçiler zor durumda

Güncelleme Tarihi:

İşçiler zor durumda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 21:18

Krefeld kentinde 100'ün üzerinde çalışanı bulunan Metallwerke Bender Rheinland firması iflasını açıkladı. Otuz Türk'ün çalıştığı firmaya el koyan iflas masası, şirketi kurtarmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Krefeld kentinde 1935 yılında faaliyete geçen ve 2009 yılında krize giren metal firması Metallwerke Bender Rheinland'ın geçtiğimiz ay iflasını istemesiyle başlayan sorunlar devam ediyor. 30'u Türk olmak üzere 100'ün üzerinde çalışanı olan firmayı yöneten iflas masası yöneticileri, Metal İşçileri Sendikası temsilcisi ile işçilerle bir araya geldi. Bender İşyeri İşçi Temsilcisi Başkanı Klaus Stobbe, fabrikanın kurtarılması için büyük çaba sarf edildiğini, yıllarca izin ve Noel ikramiyelerinden fedakarlık yapılmasına karşı iflasın yaşandığını söyledi. Stobbe, “Sosyal plan hazırlanırken, işyerindeki çalışma yılı, aile yapısı ve işçinin yaşı dikkate alınacak. İflas masası ile yatırımcılar arasında görüşmeler devam ediyor. Umudumuzu yitirmedik. Hazırlanan sosyal planda üretime devam edilmesi öngörülürse, eski çalışanlara öncelik verilmesi yönünde fikir birliğine varıldı” dedi.

İşyeri işçi temsilcisi İbrahim Ergül ise, “On yıl önceye kadar 250 işçisi olan firmamız gün geçtikçe iflasın eşiğine geldi. Bakır üretiminde Avrupa'da yüzde 40'lara varan bir paya sahipti. Alüminyumda ise yüzde 10 satış gücü vardı. Fakat gelinen noktada firmamız iflas etti. Şu ana kadar çalışan arkadaşlarımız firmanın emektarlarıdırlar. Ancak anlamadığımız bir şekilde idareciler fabrikayı terk ettiler. Firma iflasını verdikten sonra işçi arkadaşlar olarak büyük sıkıntı yaşadık. Yıllardan beri verdiğimiz emeğin karşılığını alamadan gitmek çok kötü. Yaşadığımız sıkıntılara rağmen umutlu bekleyişimiz devam ediyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!