İş kadınlarına ekonomi merkezi

Güncelleme Tarihi:

İş kadınlarına ekonomi merkezi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 22:23

HAMBURG'da Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği öncülüğünde, Hamburg Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ve Avrupa Sosyal Fonu'nun desteği ile serbest meslek sahibi iş kadınlarına yönelik oluşturulan "Kültürlerarası Kadın Ekonomi Merkezi" 1 Mart'ta hizmete girecek.

Haberin Devamı

Hamburg'un Sternschanze semtinde açılacak olan merkezde, serbest meslek sahibi iş kadınlarına yönelik ortak kullanılabilecek bürolar sunulacak.

Hamburg Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği Müdürü ve 20 Şubat'ta Hamburg'da yapılacak eyalet meclisi erken seçimleri için Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) milletvekili adayı olan Kazım Abacı, bu konuda yaptığı açıklamada, kurulan iş merkezinin ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, iş merkezinin 15 bürodan oluşacağını, büroların serbest meslek sahibi olan ya da olmak isteyen kadınlar tarafından tek başına ya da ortak birkaç kişi tarafından kiralanabileceğini söyledi.

"Yeşil Alternatif Liste" (GAL) adlı Yeşiller Partisinden Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi olan Claudius Lieven de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu merkez ile kadınlara özellikle ekonomik alanda eşit fırsatlar sunulacağını, bunun aynı zamanda işyeri kurmak isteyen diğer kadınları da teşvik edeceğini ifade etti. Büroların aylık kirasının metre kareye göre 311 ila 591 Euro arasında değişeceği, büro kiralamak isteyen iş kadınlarının Hamburg Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği'nin 040-320 330 77 numaralı telefonunu arayarak Lioubov Kuchenbecker ya da Seyhan Safari'den bilgi alabileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!