İş hayatına giden yol stajdan geçer

Güncelleme Tarihi:

İş hayatına giden yol stajdan geçer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 18:27

"Öğrencileri İş Hayatına Kazandırmalıyız" konulu toplantıya öğretmenler, öğrenciler, veliler ve işverenler katıldılar.

Haberin Devamı

HOLLANDA'nın Arnhem kentinde bulunan Türk İşverenler Derneği (TOV) ve Gelderland Bölgesi Hollandalı İşverenler Derneği'nin (OKA) Arnhem ve çevresindeki meslek okullarından Rijijssel kolejinin ortaklaşa düzenledikleri "Öğrencileri İş Hayatına Kazandırmalıyız" konulu toplantıya öğretmenler, öğrenciler, veliler ve işverenler katıldılar.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, Rijnijssel Koleji'nde eğitim gören öğrencileri iş hayatına kazandırmak için geliştirilen projeler hakkında bilgi verdiler.

Yöneticilik yapsınlar
Türk işverenler dernekleri adına konuşan yetkililer, öğrencilere meslek eğitiminden önce staj yapmalarının önemli olduğunu belirterek, "Stajın yabancı şirketlerde yapılması, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri açısından yararlı olacaktır" dediler. Öğrencileri çalışma hayatına yakınlaştırmak için kolejler bünyesinde kurulacak küçük şirketlerde gençlerin yönetici olarak görev almaların faydalı olacağına işaret edildiği toplantıda, öğrenciler ilerde girişimci olabilmeleri için okulların da yardımcı olmadı gerektiği vurgulandı.

Öğrencilerin başarılı olabilmeleri şirketlerle ve sosyal çevreleriyle diyalog içinde olmaları ve topluma uyum sağlamaları, ancak bunu yaparken asimile olmamaları gerektiği de vurgulandı.

Belirlenen bu hedefleri gerçekleştirmek için hazırlanan bu projenin önümüzdeki eğitim döneminde Rijnijssel Koleji'nde hayata geçirileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!