İş ararken en çok göçmenler dışlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İş ararken en çok göçmenler dışlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 16:04

ALMANYA'da Federal Ayrımcılakla Mücadele Dairesi adına yapılan araştırmanın sonuçlarına göre göçmenler, çoğul topluma göre iki kat daha fazla dışlandıklarından şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Alman Vakıfları Göç ve Uyum Konseyi (SVR) tarafından yapılan ankete çoğunluğu göçmenlerin oluşturduğu yaklaşık 9 bin 200 kişi katıldı.

Araştırmaya katılanlardan Almanların yüzde 24'ü, göçmenlerin ise yüzde 42'si, iş, eğitim, devlet kurumları, dini inancını yaşabilme, toplu taşıma, ev arama gibi durumlarda ayrımcılığa uğradıklarını söyledi.

Göçmenler ise ayrımcılığı en çok Alman devlet dairelerinde yaşadıklarını belirtti. Buna göre devlet dairelerinde dışlandıklarını belirten göçmenlerin oranı yüzde 22, iş ararken dışlandıklarını söyleyenlerin oranı ise yüzde 19 oldu.

İş piyasasında dışlananların yüzde 40'ı çok açık bir şekilde dışlandıklarını belirtirken, meslek eğitiminde dışlananların oranı ise yüzde 23.7 olarak tesptit edildi.

Ayrımcılık Dairesi'nden yapılan açıklamada, dışlama hissinin ya gerçek yaşanmış bir olaya ya da bu konuda çok hassas düşünmekten kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Federal Ayrımcılakla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, ortaya çıkan sonucun alarm verici olduğunu söyledi.

Hürriyet'in Berlin bürosunda düzenlediği ayrımcılığa karşı telefon aksiyonuna da katılan Lüders, özellikle devlet dairelerinde çalışan memurlara, etnik ve kültürel çeşitlilik konusunda hassas davramaya yönelik kurslar sunulması gerektiğini söyledi.

Lüders, iş piyasasında ise anonim başvuruların fırsat eşitliği sağlayacağını kaydedetti. SVR Direktörü Prof. Dr. Christine Langenfeld ise, fırsat eşitliğinin insanın kendisini bir yere ait hissetmesinin temel şartı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!