Irkçılığa karşı ittifak

Güncelleme Tarihi:

Irkçılığa karşı ittifak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 18:24

ALMANYA‘nın Essen kentinde Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nden yaklaşık 80 Türk Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi neonazi terörüne karşı toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı teröristlerin öldürdüğü insanlar için saygı duruşuyla başlayan toplantı, terör eylemleri hakkında değerlendirmede bulunan Türk-Alman Eğitim Derneği’nden Dr. m Ali Söylemezoğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:
Sivil Toplum Kuruluş’ları, oluşumun sağlıklı yürüyebilmesi ve herhangi bir derneğin ön plana çıkmaması için geçici olarak ‘Irkçılığa karşı ittifak’ adında bir karar aldı. Sivil toplum temsilcileri arasında irtibatı sağlamak amacıyla bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. Irkçı tehlikenin önlenmesinde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantının gündeminde sağcı teröre karşı, endişelerimizin Alman kamuoyuna doğru yansıtılması, bunun için siyasi partilerle temasa geçilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca Alman temsilcilerle birlikte çalışarak ırkçılıkla ilgili aydınlatma kampanyaları düzenlenmesi gerektiği belirtildi. Toplantıda protesto yazılarını kaleme alma ve parlamento dilekçe komisyonunu harekete geçirme gibi konularda görüş birliğine varıldı. 13 Ocak’ta yeniden toplantı yeni bir toplantı yapılacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!