İnter Hamburg'a yeni antrenör

Güncelleme Tarihi:

İnter Hamburga yeni antrenör
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 18:02

Cumhur Çakır'ın istifasıyla boşalan göreve Erol Agay getirildi.

Haberin Devamı

BEZIRKSLIGA'DAKİ İnter Hamburg'da antrenörlüğe Erol Agay (65) yaşındaki Erol Agay getirildi.

İnter'i son sezon Kreisliga'dan Bezirksliga'ya çıkaran Cumhur Çakır'ın istifa etmesi nedeniyle göreve getirilen eski Tekirdağspor ve Hamburg Türksporlu oyuncu-yönetici Erol Agay, kulüp başkanı Himmet Keklikçi tarafından düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna tanıtıldı.

„Saha tartışması bizi yordu“
Himmet Keklikçi, Gollounge spor barda düzenlenen basın toplantısında Hamburg'un Altona semtinin takımı olan İnter'in yeni sezonda bir yığın zorlukla boğuştuğunu belirterek, „Saha sorunumuz vardı.

Altona İlçe Belediyesi semtimiz olan Altona'da yer olmadığı gerekçesiyle bize saha vermedi. Maçlarımızın bir bölümünü Osdorf'da oynadık. Başta Federal Parlamento milletvekili Aydan Özoğuz (SPD), onun Hamburg'da İçişleri ve Spor Senatörü olan eşi Michael Neumann ve Altona İlçe Belediye Meclisi üyeleri Behçet Algan, Andreas Bernau ve Hamburg ve çevresi Türk Toplumu Başkanı Hüseyin Yılmaz, yönetim üyeleri Ali Kurtuldu ve Nebahat Güçlü'nün büyük desteğiyle Altona Max-Brauer Allee üzerindeki sahamıza dönebileceğimiz sözü verildi. Saha krizi bizi yıprattı ve lige konsantre olamadık. Şimdi bu sorunu hallettik“ dedi.

Cumhur Çakır ile dostça ayrıldıklarını belirten Himmet Keklikçi, „Cumhur hocanın takımdaki emeğini kimse inkar edemez. Bezirksliga'da olmamızı ona borçluyuz. İstifa kendi tercihiydi. Bunu saygıyla karşılamak durumundayız. Şimdi Hamburg Türk futbol camiasının önemli bir ismi olan Erol Agay ile 2 yıllık anlaşma imzaladık. Kendisinin tecrübesi takıma büyük katkı sağlayacaktır“ dedi.

„Orta saha ve forvette güçlenmeliyiz“
Gençliğinde Tekirdağspor ve Nazillispor'da libero olarak oynayan ve 1971'de Almanya'ya geldikten sonra burada Hamburg Türkspor'da top koşturan ve yöneticilik yapan Agay, „İnter'i yakından izledim. Bu yıl sportif hedefimiz Bezirksliga'da kalabilmek. Bunun için orta saha ve forvette güçlenmemiz lazım. Takımın başarısı için elimden geleni yapacağım“ dedi. Erol Agay'ın yardımcılığını Yılmaz Çelik ve uzun yıllardan beri yönetici olarak İnter'e hizmet veren Ali Rıza Koçak yapacaklar.

İMZALAR ATILDI
Yeni antrenör Erol Agay (solda), beraberinde getirdiği yardımcısı Yılmaz Çelik (sağda) ile başkan Himmet Keklikçi (ortada) huzurunda 2 yıllık anlaşmayı imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!