‘İnsan Onuru’ araştırması

Güncelleme Tarihi:

‘İnsan Onuru’ araştırması
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 14:13

ALMANYA’nın Bielefeld kentinde Nobel Ödüllü araştırmacıların da görev aldığı Disiplinler Arası Araştırma Merkezi’nde “İnsan Onuru” başlıklı kapsamlı bir araştırma yapılıyor.

Haberin Devamı

Çeşitli ülkelerden bilim adamlarının katılımıyla gerçekleşen araştırma, insan onuru kavramının başta tıpdaki ilerlemeler olmak üzere toplumsal değişimler açısından yeterliliğini saptamaya çalışacak. ‘İnsan onuru’nun kök hücre araştırmaları, kürtaj, organ nakli, koma hastaları gibi farklı alanlarda etkin bir rol oynadığına dikkat çeken bilim adamları, Alman Anayasası’nın temel prensibini oluşturan bu kavramın son yıllarda içinin boşaltılıdığını vurguluyor.


İki yıl sürecek olan ve ‘İnsan onuru’ kavramına yeniden bir anlam kazandırmak isteyen araştırma ekibinde, Würzburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dr. Eric Hilgendorf, Frankfurt/ Oder Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jan C.Joerden , Bad-Neuenahr/ Ahrweiler Enstitüsü’nden Doçent Dr. Felix Thiele’nın yanı sıra İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yener Ünver yer alıyor. Araştırma ekibine Stuttgart’tan katılan Dr. Dr. Altan Heper ise, ‘İnsan onuru’ araştırmasına İslam kültürü açısından katkı sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!