İngiltere’de Türklerin kullandığı mezarlıkla ilgili şok karar!

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de Türklerin kullandığı mezarlıkla ilgili şok karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 12:09

İngiltere’de hükümet, başkent Londra’da Türkiye ve KKTC kökenli nüfusun yoğun bir şekilde kullandığı Enfield semtinde bulunan Tottenham Park Mezarlığı’nın kapatılması için başvuru yaptı. Hükümet, mezarlık sahiplerinin ‘definlerin güvenliğini sağlamayı tekrar tekrar sağlayamadığı’ için bu kararın alındığını belirtti.

Haberin Devamı

HÜKÜMET, özel bir şirket tarafından yönetilen mezarlıkta, daha önceki denetlemelerde tespit edilen düzeltmelerin yapılmadığını söylüyor. Denetçiler, defin işlemleri sırasında daha önce defnedilen naaşların, yasalara aykırı bir şekilde yerlerinden edildiğini tespit etmişti. Sahipleri ise mezarlığın kapanmasına ‘şiddetle karşı çıktıklarını’ söyledi. Mezarlığın kapatılması, daha önce rezerve edilen mezar yerlerinin dışında, başka herhangi bir naaşın defnedilememesi anlamına gelecek. Mezar ziyaretleri ise devam edebilecek.
1912 yılından beri faaliyette olan Tottenham Park Mezarlığı konusundaki şikâyetler ilk olarak Lordlar Kamarası üyesi Barones Meral Hüseyin-Ece ve bölge milletvekilleri tarafından yapılmıştı. Şikâyet üzerine, Adalet Bakanlığı mezarlıkta iki inceleme yaptı. Denetleme sonucu, yeni mezar yerlerinin kazılmaması ve satılmaması tavsiyesinde bulunulmuş, kayıt tutma gerekliliklerinin yerine getirilmediği tespit edilmişti. Adalet Bakan Yardımcısı Mike Freer “Bu mezarlığa defnedilenlerin birçok kez yerlerinden edilmesi sadece yasa dışı değil, aynı zamanda güvenin de kötüye kullanılması. Mezarlığın gelecekte topluma en iyi şekilde hizmet edebilmesinin yolu kapatılması olacak” dedi.

İngiltere’de Türklerin kullandığı mezarlıkla ilgili şok karar

Meral Hüseyin-Ece

Haberin Devamı

BELEDİYENİN TEKLİFİ REDDEDİLDİ
Tottenham Park Mezarlığı, İngiltere’deki Türkiye kökenli nüfusun en çok defnedildiği yerlerden biri. Enfield Belediyesi, geçen yıl mezarlığı satın alıp kamulaştırmak istemişti ancak teklif reddedildi. Daha sonra mezarlık alanı Mustafa Darı ve Ersin Savaş adlı Türkiye kökenli iş insanları tarafından satın alındı. Mezarlığın sahipleri, Adalet Bakanlığı’nın denetleme tespitlerine katılmadıklarını söyledi. Bakanlığın kendilerinden önceki mezarlık sahiplerinin yaşadığı sorunları ‘yeniden gündeme getirmekle’ suçlayan Darı ve Savaş, mezarlığın kapatılmasının toplum ve kullananlar için felaket olacağını söyledi. Enfield Belediyesi ise Adalet Bakanlığı’nın duyurusunu ‘memnuniyetle karşıladıklarını’ açıkladı.

İngiltere’de Türklerin kullandığı mezarlıkla ilgili şok karar

İngiltere’de Türklerin kullandığı mezarlıkla ilgili şok karar
İngiltere’de Türklerin kullandığı mezarlıkla ilgili şok karar



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!