İngiltere'de sosyal güvenlik reformu

Güncelleme Tarihi:

İngilterede sosyal güvenlik reformu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2010 15:58

İNGİLTERE Hükümeti, ekonomik krizle mücadele kapsamında, sosyal güvenlik sisteminde reforma gideceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Hükümeti, ekonomik krizle mücadele kapsamında, sosyal güvenlik sisteminde reforma gideceğini açıkladı. Ülkede 1 milyon 400 bin kişinin 9 yıldır aralıksız olarak sosyal ödeneklerden faydalandığı belirtiliyor. Koaliyon hükümeti, sosyal güvenlik reformu kapsamıda konut ve çocuk yardımı gibi çeşitli ödeneklerden faydalanan ve bazı vergilerden muaf tutulan işsizlere tek ödeme şeklinde destek vermeyi hedefliyor. Çalışma Bakanı İain Duncan Smith, bürokrasi engellerini kaldıracaklarını söyledi.

İşsizlik artacak korkusu
Çok karmaşık ve ülkeye pahalıya mal olan sosyal güvenlik sistemini değiştireceklerini vurgulayan Smith, “Harcamalarda kısıntıya giderek vergi mükelleflerinin rahatlamasını sağlayacağız. Ayrıca büroktatik engelleri kaldırarak insanlara daha etkili yardım edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ana muhalefetteki İşçi Partisi tarafından yapılan açıklamada, bürokratik işlemlerin azaltılması eleştirilirken, bu reformun ülke için sağlıklı olmadığı savunuldu. İşçi Partili Yvette Cooper, konuyla ilgili yaptığı açıklamada reformu eleştirirken, “Yeni hükümetin uygulamak istediği sistem ne yazıkki işsizliği arttırarak sosyal ödenek alan kişilerin sayısını yükseltecek. Bu da sonuç itibariyle sosyal güvenlik sisteminde yapılan harcamalara yansıyacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!