İngiltere’de durum vahim: İnternetten çocuk tacizinde büyük artış!

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de durum vahim: İnternetten çocuk tacizinde büyük artış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 14:14

İngiltere’de araştırmalara göre, bu yılın ilk altı ayında yaşları 7 ila 10 arasında yaklaşık 20 bin çocuğun internet üzerinden cinsel tacize uğradı ve bu tacizleri ya zorla ya da manipüle edilerek kendileri görüntülediği kaydedildi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma sonucu, çocukların uğradıkları tacizi kendilerinin görüntülediği vakalarda büyük bir artış yaşandığından, ülkede bir ‘sosyal ve dijital acil durum’ olduğu uyarısı yapıldı. İnternet Gözlem Vakfı’nın (IWF) araştırmasında, bu yılın ilk altı ayında yaşları 7 ila 10 arasında yaklaşık 20 bin çocuk internet üzerinden cinsel tacize uğradı ve bu tacizleri ya zorla ya da manipüle edilerek kendileri görüntüledi. Bunun geçen yılın aynı döneminde 12 bin olan vaka sayısına kıyasla büyük bir artış olduğu belirtildi.

İngiltere’de durum vahim: İnternetten çocuk tacizinde büyük artış
YÜZDE 360 ARTIŞ OLDU
Bu sayısın ayrıca üst üste iki yıldır alarm verici düzeyde arttığı kaydedildi. İngiltere’de koronovirüs salgını nedeniyle Mart 2020’de başlayan ilk kapanmadan bu yana çocukların kendi çektikleri taciz görüntülerinde yüzde 360 artış oldu. Bu artışın, kapanma nedeniyle çocukların evlerinde kalmaları ve internette daha fazla vakit geçirmelerinden, ayrıca IWF gibi kurumların bunları tespit etmekte daha gelişmiş teknikler kullanmasından kaynaklandığı sanılıyor. IWF’den Susie Hangreaves “Bu taciz karanlık bir sokak arasında ya da bodrumda yaşanmıyor. Görüntülerde bazen anne ve babaların yan odalardan gelen seslerini duyabiliyorsunuz” dedi.
İngiltere’de durum vahim: İnternetten çocuk tacizinde büyük artış
6 AYDA 56 BİN TACİZ
Hargreaves internet üzerinde tacizin ‘tamamen önlenebilir’ olduğunu, çünkü tacizcinin fiziksel olarak orada olması gerekmediğini, çoğunlukla da çocukların kendilerini en güvenli hissetmesi gereken evlerinin yatak odalarında gerçekleştiğini vurguladı. Bu tür vakalarda 7-10 yaş arasındaki çocukların tacizinde en büyük artışın yaşandığı, ancak en büyük kurban grubunun 11 ila 13 yaşındakiler olduğu kaydedildi. Bu yaş grubunda yılın ilk altı ayında 56 bin taciz görüntüsü tespit edildi. Hargreaves ayrıca bu tacizlerde çocukların suçlanmaması gerektiğini vurguladı ve “Sıklıkla tacizciler tarafından zorlanıyorlar, aldatılıyorlar ya da baskı görüyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!