İngiltere'de Cenaze Hizmet Fonu

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Cenaze Hizmet Fonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 12:48

İngiltere Türk Diyanet Vakfı (İTDV), sık sık “cenazem ortada kaldı ne yapabilirim” şeklinde sorula yanıt olarak “Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Fonu”nun kurulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Türk Diyanet Vakfı (İTDV) yaptığı yazılı açıklamada yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik olarak verilen Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Fonu servisi konusunda bilgilendirdi. Diyanet Vakfı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:


İngiltere Diyanet, Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Fonu ile vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın acılı günlerinde de yanında olmayı amaçlıyor. Avrupa’da olduğu gibi İngiltere’de de en büyük sorunlarımızdan biri cenazelerimizin İslami usüllere göre hazırlanıp, Türkiye’ye nakli ve defnidir. İngiltere Diyanet olarak bizler, sık sık “cenazem ortada kaldı ne yapabilirim” telefonlarına muhatap olmaktayız. Burada insanlarımız hem maddi hem de manevi yardım beklemektedir. Ancak fonumuza üye olunmamışsa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Bunaltıcı resmi işlemlerin yanında cenaze masrafları da ağır durumdadır. Bugün itibarıyla bir cenazenin masrafı 4.000 sterlini bulmaktadır. Ancak fona yapılan bir kaç yüz sterlinlik bir katkı ile bu yük ortadan kalkmaktadır. Bir başka ifade ile bir kaç yüz sterlin yatırarak 4.000 sterlin kazanılmaktadır. Bunun içindir ki yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın milyonlarcası fona üye olmuş durumdadır. İngiltere Diyanet, her her hizmetinde olduğu gibi cenaze hizmetlerinde de vatandaş ve soydaşlarımızın menfaatini düşünmektedir.

Haberin Devamı

Fona kimler üye olabilir?
İngiltere’de ikamet eden ve Türkiye’ye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girişte yasal engeli olmayan her Müslüman üye olabilir.

Fona Nasıl Üye olunabilir?
Başvuru formunu eksiksiz doldurup, yaş grubunuza uygun giriş ücretini ilgili bankaya yatırdığınıza dair dekontla birlikte Vakıf merkezimize ulaştırmanız durumunda üyelik işlemleriniz başlayacaktır. Şartları taşıyan herkese üyelik kartı gönderilecektir. Başvuru formu doğrudan doğruya vakfımıza müracaat edilmesi halinde posta veya e-mail yoluyla gönderilir. Ayrıca www.diyanet.org adresinden indirilebilir.

Giriş katkı payı olarak kaç kere ve ne kadar para ödenecektir?
Sadece bir defa ödenecek Giriş katkı payları yaş gruplarına göre şöyledir:

Haberin Devamı

Katkı payları:
18- 50 yaşı arası için 100 sterlin
50- 60 yaşı arası için 200 sterlin
60- 70 yaşı arası için 300 sterlin
70 yaşı üstü için 400 sterlin

Yıllık ödenecek para ne kadar olacaktır?
Yıllık miktar, fona üye olanların cenazelerine yıl içinde yapılan masrafın üye sayısına eşit olarak bölünmesi belirlenecektir.

Üyelere hangi hizmetler verilecektir?
Cenaze olduğunda, Cenaze Hizmetleri fonu idaresi, 24 saat açık tutulan telefonundan haberdar edilecektir.
1. Bunun üzerine Fon idaresince görevlendirilen Cenaze Firması cenaze ile ilgili bütün dini ve resmi işlemleri yapacaktır.
2. Cenaze yıkanıp kefenlendikten sonra uluslararası standartlara uygun tabuta konarak Türkiye’de defnedileceği adrese, Kıbrıs’a gidecekse havaalanına kadar taşınacaktır.
3. Cenazeye refakat edecek bir kişinin uçak bileti masrafı karşılanacaktır.
4. İngiltere’ye defnedilecek cenazeler için, mezarlığa defnedilene kadar tüm hizmetler yapılacak, ayrıca mezar yeri satın alımı için 750 sterlin yardım yapılacaktır.

Sağlık sigortaları ve Belediyelerden cenaze için alınan yardımların durumu ne olacaktır?
Sağlık sigortaları veya belediyelerin vermiş olduğu cenaze yardımları üyenin kendine aittir.

Başvuru nereye yapılacaktır?
İngiltere Türk Diyanet Vakfı Genel Merkezi
149 Granville Road Wood Green N22 5LS London
Tel: 020 888 957 21 mobil: 0779 505 45 17
Fax: 020 888 101 52 Mustafa Orhan

Haberin Devamı

Aziziye Camii İmamı Mustafa Yazıcı
Luton Türk-İslam Merkezi Camii İmamı.
Fatih İbiş Newcastle Mehmet Zahit Kotku Camii İmamı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!