İngiltere'de Bradford'da ara seçim

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Bradfordda ara seçim
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 12:59

Savaş karşıtı ve Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen İngiliz siyasetçi George Galloway, Batı Bradford'de yapılan ara seçimde milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

Oyların yüzde 56'sını alan İskoçya asıllı Galloway, üyesi olduğu sosyalist parti Respect'ten parlamentoya girdi. Galloway, Irak savaşı karşıtı çizgisi nedeniyle 2003 yılında İşçi Partisi'nden ihraç edilmişti.

George Galloway, seçilmesinin İngiltere siyasi tarihinde sansasyonel bir etki yapacağını savunarak, seçim sonucunu Arap Baharı'ndan esinle "Bradford Baharı" olarak niteledi. İngiliz siyasetçi milletvekilliği bittikten sonra İran devletinin İngilizce yayın yapan kanal Press TV'de tartışma programı da düzenlemişti.

Radikal fikirlerine karşın popüler siyasete önem veren Galloway, İngiltere'de "Biri Bizi Gözetliyor" tarzında yapılan Celebrity Big Brother programına da katılmıştı.Galloway, Respect Partisi'nden milletvekili olduğu 2006 yılında Irak savaşına karşı bir eylem için gittiği Kahire Havaalanı'nda gözaltına alınmış, bir geceyi nezarette geçirmişti.

İngiliz siyasetçi, Amerikan Senatosu'nun bir komisyonunun ortaya attığı, Saddam Hüseyin yönetimi tarafından kendisine 20 milyon varil petrol satma hakkı verildiği iddialarına karşı kendisini 2005 yılında ABD'ye giderek savunmuştu.

Galloway'in seçildiği Batı Bradford'de çok sayıda Asya kökenli İngiliz yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!