İngiltere'de bir Türk vatandaşı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 15:51

Londra'da yaşanan silahlı saldırıda, 'Kardeşler Pastanesi' ortaklarından Erdoğan Güzel'in (42) öldüğü, adı açıklanmayan 50 yaşlarında bir bayan ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Korkunç olay, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey bölgesindeki Lordship Lane’de, iki amca çocuğu olan Aksaraylı Erdoğan Güzel ve Adem Güzel'e ait “Kardeşler Pastanesi” önünde dün akşam saat 17.30 sularında meydana geldi.

İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü


Görgü tanıkları, 2-3 silahlı adamın siyah bir otomobil içerisinden pastanenin bitişiğindeki Jamaikalı Sweet Peppa Restaurant'ı önünde duran gençlere ateş ettiğini, bu esnada gençlerin kaçmak için pastanenin yer aldığı yöne doğru yöneldiğini, otomobildekilerin de bu kez silahlarının namluları o yöne doğrultup rastgele ateş edip, kaçtığını belirttiler.

İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü


Olay ile ilgili polis tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, Hürriyet muhabirinin
İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü
ulaştığı Adem Güzel ise şunları söyledi:

“Olay anında pastanedeydim. Amcamın oğlu ve aynı zamanda ortağım olan Erdoğan Güzel, dışarıdaki masada oturmuş sohbet ediyordu. Silahlı grubun araçtan ateş etmesiyle birlikte yan tarafımızdaki iş yerinden bazı insanlar pastanemizin önüne doğru kaçmaya başladılar. Bu esnada silahlar birbiri ardına patladı. Kurşunların bir bölümü pastanenin kapısının camına, bir bölümü de amcamın oğluna ve yoldan geçen bir bayana isabet etti. Londra Ambulans Servisi ve havaambulansı geldi. Maalesef, tüm çabalara rağmen amca oğlu, saat 19.00 sularında hayatını kaybetti. Kurşun isabet eden bayanın da kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi verdiği ifade edildi” dedi.

İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü


Metropolitan Polisi, şu ana kadar herhangi bir tutuklama olmadığını kaydetti.

İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü


Pastanenin iki dükkan yanında kızarmış tavuk satan iş yeri sahibi ve olayın bir numaralı görgü tanığı Mahir Yurdakul da, Hürriye'te yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

"Erdoğan Güzel ve diğer 3 arkadaşımızla pastanenin önündeki masa etrafından oturmuş sohbet ediyorduk. Jamaika restoranın kapısında ise 7-8 genç kendi aralarında konuşuyordu. Yolun kenarına gelen siyah bir aracın arka camı yarıya kadar açıldı ve ellerinde uzun namlulu silah olan 2 genç, hasımları olduğunu tahmin ettiğimiz gruba ateş açtı. Gençler can havliyle pastanenin önünden sağa- sola koşarak kaçmaya başlayınca bu kez kurşunlar bizim olduğumuz yöne geldi. Kendimizi yere attık. Silahlardan çıkan mermilerden bazıları kapının camına bazıları da Güzel'e isabet etmiş. Yoldan geçen Bulgar kökenli bir bayan da ağır yaralandı. İlk müdehale olay yerinde yapıldı. Arkadaşımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen bir saat sonra olay yerinde can verdi."

İngilterede bir Türk vatandaşı öldürüldü


Çevrede yaşayanlar, Jamaikalı iş yerinde bundan öncesinde de üç kez çeşitli olayların yaşandığını hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!