İngiltere’de 7 Ekim’den bu yana Müslümanlara karşı ‘nefret’te patlama oldu!

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de 7 Ekim’den bu yana Müslümanlara karşı ‘nefret’te patlama oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 11:52

İngiltere’de Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e karşı düzenlediği saldırıdan sonra Müslümanlara yönelik taciz ve hakaret olaylarında üç kat artış olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İSLAMOFOBİK saldırıları izleyen bir sivil toplum kuruluşu Tell Mama, kayıtlara geçen taciz ve hakaret vakalarının neredeyse üçte ikisinde kadınları hedef aldı. Tell Mama, kendisini İngiltere genelinde İslam karşıtı nefret ve ön yargılara karşı bağımsız ve gizli destek hizmeti veren bir kuruluş olarak tanımlıyor. Kuruluş, 7 Ekim 2023 ve 7 Şubat 2024 arasındaki dört aylık dönemde 2 bin 010 vakanın kayıtlara geçtiğini söylüyor. Bir önceki yılki aynı dört aylık dönemde ise 600 benzer vakanın kayıtlara geçtiği belirtiliyor.

İngiltere’de 7 Ekim’den bu yana Müslümanlara karşı ‘nefret’te patlama oldu

İngiltere’de Müslümanlara yönelik taciz ve hakaret olaylarında üç kat artış olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

DERİN KAYGI DUYULUYOR
Kuruluş, 7 Ekim’den sonraki vakaların 1109’unun internet üzerinden gerçekleştiğini, 901’inin ise internet dışındaki ortamlarda meydana geldiğini söyledi. Kayıtlara geçen vakalardan birinde, Londra’nın doğusunda İslami kıyafetli bir kadına “Siz Müslümanlar baş belasısınız” dendiği, birinde bir caminin cemaatine yazılı ölüm tehdidi gönderildiği, bir kadının aracına da Nazilerin sembolü olan gamalı haç çizildiği bildirildi. Ayrıca, Müslüman kadınlara ‘terörist’ denildiği vakaların da bulunduğu ifade edildi. Tell Mama’nın direktörü İman Atta kuruluşun, İsrail ve Gazze’de olanların nefret suçları ve İngiltere’deki sosyal ahenk üzerindeki etkisinden derin bir kaygı duyduğunu vurguladı. Atta “İngiltere’deki Müslümanlara yönelik nefret suçları önemli ölçüde arttı ve elimizdeki veriler bunu net bir şekilde gösteriyor” dedi.

NET MESAJLAR BEKLENİYOR
Atta, “Müslümanlara karşı nefret suçlarındaki bu artış kabul edilemez ve umarım siyasi liderler Müslümanlara yönelik nefretin tıpkı Yahudi karşıtlığı gibi ülkemizde kabul edilemez olduğunu gösteren net mesajlar verirler” diye konuştu. 2012’de kurulan Tell Mama, Kalkınma, Barınma ve Topluluklar Bakanlığı’ndan destek alıyor. Bu arada İsrail ve Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana İngiltere’deki Yahudi toplumuna karşı taciz olaylarında da büyük artış oldu. Kamu Güvenliği Vakfı, 7 Ekim’den bu yana Yahudi toplumuna karşı nefrette bir ‘patlama’ olduğunu açıkladı. Bir Yahudi yardım kuruluşuna göre 2023’te 4 binden fazla Yahudi karşıtı vaka kayıtlara geçti ve bunun çok büyük bir bölümü 7 Ekim’deki Hamas saldırısından sonra gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!