“İngiltere IŞİD'e karşı hava saldırısı safhasında değil”

Güncelleme Tarihi:

“İngiltere IŞİDe karşı hava saldırısı safhasında değil”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 16:23

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadeleye devam edileceğini, fakat İngiltere'nin henüz hava saldırısı safhasında olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de gazeteci Andrew Marr'ın programına konuk olan Osborne, "Bu terör örgütünü bozguna uğratmalıyız. Ortadoğu'da güvenlik için büyük bir tehdit oluşturmanı yanında Britanya'da yaşayan insanların güvenliği için de doğrudan tehdit oluşturuyorlar. Bozguna uğratılmaları gerekiyor" dedi.

ABD'nin hali hazırda IŞİD'e yönelik bölgesel hava operasyonlarını sürdürdüğünü hatırlatan Osborne, "Verebileceğimiz her türlü desteği vereceğiz. Hava saldırısı konusunda, henüz o safhada değiliz" ifadesini kullandı.

ABD'nin 10 yıl öncesinden farklı bir şekilde bölge ülkeleri ile işbirliği halinde IŞİD'le mücadele ettiğinin altını çizen Osborne, İngiltere'nin IŞİD karşısında savaşan Kürt güçlerini desteklediğini söyledi.

Bölgede yakın zamanda olağanüstü ve acil insani bir krizin yaşanması halinde askeri müdahalede bulunulması gerekirse, daha önceki hükümetler gibi parlamentoya sunmadan harekete geçebileceklerini, fakat uzun vadeli herhangi bir eylem planının İngiliz parlamentosuna sunularak yapılabileceğini kaydetti.

Galler'in Newport şehrinde yapılan NATO zirvesinde cuma günü konuşan İngiltere Başbakanı Cameron, NATO'nun yeni tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirerek, "Dün akşam IŞİD'in Irak ve Suriye'de oluşturduğu tehdidi konuştuk. Mesajımız açık, bu acımasız ve alçak eylemleri kınıyoruz. Teröristlerin tehditleri, değerlerimizi savunmamızı ve onları yenmemizi sağlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!