İngiltere’deki Türkler neden intihar ediyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’deki Türkler neden intihar ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 16:23

İngiltere’deki Türk toplumunda yaşanan intiharlara bir yenisi daha eklendi. 34 yaşındaki Hacı Dur, üstgeçit köprüsünden atlayarak canına kıydı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Londra’da Türklerin yoğun olarak bulunduğu Hackney’de eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Kahramanmaraşlı 34 yaşındaki Hacı Dur, salı akşamı eşine, “Sigara almaya gidiyorum” diyerek evden çıktı. Daha sonra Edmonton tarafındaki köprülerden birine giden Dur, en son annesini arayarak helalleşti. Annesiyle konuştuktan sonra arabasını durduran Hacı Dur, saat 01.00 sıralarında Edmonton bölgesindeki üst geçit köprülerinden birine çıkarak aşağı atladı.

Psikolojisi bozuldu

Hacı Dur’un kardeşi Ali Dur, ağabeyinin bir süredir psikolojik sorunlar yaşadığını söyledi. Ali Dur, “Ağabeyim beş yıl önce bir trafik kazası geçirdi. Kazada belindeki diskler kaydı. Bu yüzden baston kullanarak yürüyordu. Bu durumu kendine yediremedi. Geçen yıl küçük oğlu Türkiye’ye tatile gittiğinde bacağını kırmıştı. Çocuğunu da öyle alçı içinde görünce psikolojisi tamamen bozuldu” dedi.

Hastaneden kaçtı

Ali Dur, ağabeyini tedavi ettirmek için her yolu denediklerini, intiharından iki gün önce hastaneye yatırdıklarını ancak ağabeyinin hastaneden kaçıp eve geldiğini söyledi. Ali Dur, “Son gece eşine, ‘Sigara alıp geleceğim’ demiş. Çocuklarını sarılıp öpmüş ve sonradan öğrendiğimize göre oğluna, ‘Annene iyi bak, sana emanet’ diyerek evden ayrılmış. Daha sonra annemi arayıp helallik istemiş. Gece yarısı kötü haberini aldık” diye konuştu. Kahramanmaraş’ın Bozöyük beldesinden olan Hacı Dur’un cenazesi İngiltere Cemevi’deki törenin ardından Londra’da defnedilecek.

Thames Nehri’ne atlamıştı

Hacı Dur’un intiharıyla İngiltere’deki Türk toplumu bir kayıp daha vermiş oldu. Son 3-4 yıl içinde 40’tan fazla İngiltereli Türk canına kıydı. Birkaç hafta önce de yine Kahramanmaraşlı Hakan Doğan, Londra’nın Thames Nehri’ne atlayarak yaşamına son vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!