İngiltere’de nükleer santral zengin ediyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de nükleer santral zengin ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2013 11:03

İngiltere’de devlet nükleer santral kurmayı planladığı kasabalarda halka santrale izin vermeleri için para teklif ediyor.

Haberin Devamı

Somerset’deki Hinkley Point’de inşa edilen yeni nükleer santral sayesinde kasaba halkı tam 128 milyon sterlin alacak. Enerji Bakanı Michael Fallon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, nükleer santral kurulacak kasaba ve köylerin halkına ülkenin enerji ihtiyacının çözümüne yaptıkları katkı için bir ödeme yapılmasının ‘’bir zorunluluk’’ olduğunu söyledi. Plan uyarınca nükleer santralin çalışmaya başladığı ilk on yıl, santralin enerji üretiminden elde edilecek gelirlerden yerel belediyeye pay verilecek.

TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ
Planın ikinci ayağında ise 2030-2060 yılları arasında Enerji ve İklim Değişimi Bakanlığı nükleer santralin bulunduğu bölgede yaşayanlara doğrudan ödeme yapacak. Yeni ve tartışmalı alt yapı planı kapsamında açıklanan ödeme planı türünün tek örneği. İngiltere’de rüzgar çiftliği ya da kaya gazı çıkartma tesislerinde de işlemlerden etkilenen halka ödeme yapılıyor ancak bu ödemeleri devlet değil, enerji üretimini gerçekleştiren özel şirketler karşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!