İngiltere’de her 3 çocuktan 1'i şiddet mağduru

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de her 3 çocuktan 1i şiddet mağduru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 10:46

İngiltere’de her üç çocuktan birinin; hırsızlık, fiziksel şiddet ve cinsel istismar mağduru olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bedfordshire Üniversitesi ve Victim Support Charity'nin (Mağdura Destek Kurumu) 2014 raporuna göre, ülkede yaşları 11 ile 17 arasında değişen 445 bine yakın çocuğun üçte biri fiziksel şiddet görüyor. Buna rağmen sadece 20 çocuktan 3’ü polise başvuruyor.

İHMAL KURBANI BİNLERCE ÇOCUK
Rakamlara göre, kayda geçmeyen saldırı, hırsızlık ve tecavüz mağduru 385 bin çocuk bulunuyor. Uzmanlar, kayda geçmeyen dosyaların, çocukların maruz kaldığı şiddetin suç olarak algılanmadığından kaynaklandığını belirtiyor.

Çocukların suça yönelik davranışlarının yaşıtları arasında normalleştirildiğini vurgulayan uzmanlar, sadece geçen yıl suç mağduru çocuk sayısının binlerce ifade edilmesinin olayın boyunu ortaya koyduğunu aktarıyor. Kuzey İngiltere’de bulunan Mağdura Destek Kurumu Direktörü Karen Froggatt, ihmal kurbanı olan binlerce çocuğun cinsel istismara maruz kaldığının altını çizdi.

SADECE 5 KIZDAN 1'İ
Uzmanlar, İngiltere'de 16 ile 19 yaş arasındaki kız çocuklarının en çok tecavüze uğrayan yaş grubu olduğunu belirtiyor. Cinsel saldırıya uğrayan 5 kızdan birinin polise şikayette bulunduğu ifade ediliyor.

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu’nun hazırladığı yıllık rapora göre ise, geçen yıl genç nüfusun maruz kaldığı suç oranı diğer yıllara göre kısmen azaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!