İngiltere bu yasağı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere bu yasağı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 11:13

İngiltere’nin başkenti Londra’da Yüksek Mahkeme iki abisi Suriye’de IŞİD için savaşırken ölen 16 yaşındaki bir gence seyahat yasağı getirdi.

Haberin Devamı

Karar kapsamında annesi ile birlikte yaşamakta olduğu belirtilen çocuğun mahkemenin vesayetine girdiği ve yargıcın izni olmadan İngiltere’yi hiç bir koşulda terk edemeyeceği belirtildi.

Yargıç Anthony Paul Hayden mahkemenin bu kararı hem Libya hem de İngiltere vatandaşlığı taşıyan çocuğu “kendinden korumak ve hayatta kalmasını sağlamak” amacıyla aldığını söyledi.

AİLENİN TÜM ERKEKLERİ CİHATÇI

Mahkemede çocuğun iki abisinin Suriye’de El Nusra saflarında savaşırken öldüğü, üçüncü abisinin ise yaralı bir biçimde Suriye’de savaşmaya devam etmekte olduğu belirtildi.

Çocuğun bir amcasının da radikal İslam’a bağlı terör suçları işlediği gerekçesiyle ABD’nin Guantanamo Bay Hapishanesi’nde yatmakta olduğu açıklandı.

Ailenin Paskalya tatilinde çocuğu Dubai’ye göndermeyi planladığını ancak mahkemenin bu seyahate izin vermeyeceği belirtildi.

Lise öğrencisi çocuk, sosyal görevlilerin “abilerinin izinden gidip Suriye’ye kaçabileceğinden” şüphelenmeye başlaması sonucu gözetim altına alınmış ve devlet korumasına alınıp ülkeden çıkışının yasaklanması gündeme gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!