İngilizlere Türkçe şarkı söyletti

Güncelleme Tarihi:

İngilizlere Türkçe şarkı söyletti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 14:18

Doğan Mehmet, Türkçe şarkılarını İngilizler ile birlikte söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ’London Remixed Müzik Festivali’nde 6 kişilik müzik grubu Boombox Karavan ile sahneye çıkan Doğan’a Türkçe şarkılarında İngilizler de eşlik etti.

Doğan Mehmet, dinleyenlere ‘Üsküdar’a Giderken’, Kuzey Kıbrıs’ın ünlü ’Limasol Türküsü’ ve ‘Osman Ağa’ türkülerini seslendirdi. Dans ederek Doğan’a eşlik edenler Barış Manço’nun ‘Domates Biber Patlıcan’ parçasını da Doğan ile birlikte söyledi. Genç şarkıcı dinleyenlere şarkının hikayesini anlatarak kendisine eşlik etmeleri için Türkçe sözcüklerini öğretti.

Doğan, 1 saat sahnede kalırken, keman, darbuka, davul ve elektro sazını kullandı. 6 kişilik grubun eşlik ettiği İngiliz ve Türk halk müzikleriyle oluşturdukları performansı dinleyenler keyifli anlar geçirdi.

Doğan Mehmet, Türkiye’ye giderek, Türk müziğine yönelik anlayışını daha ileri taşımak istediğini söyledi. İngiltere’de doğup büyümesine rağmen Türkiye’nin özlemini çektiğini anlatan Doğan, çocukluğunda Türkçe şarkılarla büyüdüğünü belirterek bu dili iyi konuşamamasına rağmen dilini geliştirmek ve Türkçe müzik yapmak için bir süre Türkiye’de yaşamak istediğini söyledi.

New Castle Üniversitesi’nde müzik öğrenimi gören Doğan, İstanbul’u ilk kez görmek için sabırsızlandığını belirterek, şöyle dedi:
"Grubum da, ben de Türkiye’de hiç sahneye çıkmadık. 2013’te konserler ve usta Türk müzisyenlerle işbirliği yapmak için oraya gitmeyi amaçlıyoruz. İngiltere’de harika bir hayran kitlemiz var ve Glastonbury gibi önde gelen festivallerde yer alma fırsatımız da oldu. Tüm dünyadan sanatçıları gösteri sunmak için davet edildiği bu festivale Türkiye’den ender olarak sanatçı davet ediliyor. Müzikle ilgili fikir alış verişi yanında ziyaretimiz kültür köprülerinin kurulmasına da katkıda bulunabilir. Saygın İngiltere festival çevresine katılabilmek güç olduğundan Türk sanatçıların bunu başarabilmelerine herhangi bir şekilde yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!