İngilizler Türk judocuyu alkışlıyor

Güncelleme Tarihi:

İngilizler Türk judocuyu alkışlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 11:07

Türk judocu İngiliz Uluslar Topluluğu Oyunları’nda gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

Londra’da kariyerini sürdüren Türk judocu Açelya Toprak, İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenen İngiliz Uluslar Topluluğu Oyunları’nda gümüş madalya kazandı.
Londra’nın güneyindeki Lewisham semtinde yaşayan Toprak, 57 kiloda finale çıkma başarısını gösterdi. Ancak Toprak, finalde Kanadalı sporcu Christa Deguchi’ye mağlup oldu.
Toprak, final yolunda İskoç rakibi Malin Wilson ve Maurituslu Christiane Legentil’i yenmişti. Fakat Kıbrıslı Türk sporcu, finalde eski Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat üçüncüsü Deguchi’yi geçemedi.

İngilizler Türk judocuyu alkışlıyor
İngiltere’de Kıbrıs Türk Toplumu’nun en büyük çatı kuruluşu olan Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, beş yıl önce Açelya Toprak’a,Yükselen Yıldız Ödülü’nü vermişti.

Haberin Devamı

AÇELYA’NIN UNVANI VAR
İngiliz Uluslar Topluluğu üyesi Kıbrıs Rum Kesimi de oyunlarda mücadele ediyor. Ancak aralarında hiçbir Kıbrıslı Türk sporcunun bulunmadığı 53 kişilik Rum kafilesi, şu ana dek ikisi altın, yedi madalya kazanabildi.
24 yaşındaki Toprak, küçüklerde Avrupa ikincisi olmuş, geçen yıl da Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde düzenlenen Avrupa Kupası’nda altın madalya almıştı. Toprak, 19 yaşındayken 57 kiloda Belgrad’da düzenlenen Avrupa Açık müsabakasında altın madalya alma başarısını gösteren en genç sporcu olma unvanını kazanmıştı.

İngilizler Türk judocuyu alkışlıyor
YÜKSELEN YILDIZ ÖDÜLÜ
Toprak, İngiliz Uluslar Topluluğu Oyunları’ndan önce İngiltere takımının internet sitesinde “önünde parlak bir gelecek olan müstesna bir yetenek” diye tanımlandı. Genç sporcunun ekim ayında Özbekistan’ın Taşkent kentinde yapılacak 2022 Dünya Judo Şampiyonası’nda da İngiltere’yi temsil etmesi bekleniyor.
İngiltere’de 200 bin kişiyi bulan Kıbrıs Türk Toplumu’nun en büyük çatı kuruluşu olan Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, beş yıl önce Toprak’a Yükselen Yıldız Ödülü’nü vermişti.
İngilizler Türk judocuyu alkışlıyor

BAKMADAN GEÇME!