İngiliz polisinden hırsız yakalama sistemi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz polisinden hırsız yakalama sistemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 11:45

İngiliz polisi, hırsızlıkla mücadelede izlenebilir sıvı teknolojisine sahip Akıllı Su (Smart Water) sisteminin kullanılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Metropolitan Polisi bünyesinde MetTrace programı dahilinde geliştirilen ve Londra’da ilk kez Enfield Belediyesi tarafından kullanılacak olan ‘Akıllı Su’ sisteminin, hırsızların korkulu rüyası olacağı ifade edildi.

İngiliz polisinden hırsız yakalama sistemi


Her bir parçası kişinin üzerine bulaştığı anda kalıcı ve benzersiz bir iz bırakan, beraberinde izlenebilir sıvı içeren obje ile belediyenin yaptığı planlamalara göre üç yıl içerisinde 27.000 ev ve iş yerlerinin koruma altına alınması hedefleniyor.

İngiliz polisinden hırsız yakalama sistemi

İngiliz polisi, hırsızlık suçlarını önlemek ve caydırak amacıyla uygulamaya koyduğu Akıllı Su (Smart Water) sistemini çıkartma ile tanıtıyor.

Polisin kullandığı ultraviyole cihazları sayesinde net olarak farkedilebilen sıvı leke sayesinde hırsızlık olaylarının yüzde 35 aşağı çekilmesi planlanıyor..

Enfield Emniyet Müdürlüğü Başkomiser Carl Robinson “Hırsızlıkla mücadelede kararlı olan Met Trace olarak hedefimiz konut hırsızlık suçları önlemek ve caydırmaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!