İngiliz erkekler obez olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

İngiliz erkekler obez olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2006 00:00

İngiltere’de Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2010 yılı civarında İngiliz erkeklerinin yaklaşık üçte birinin obez (çok şişman) olacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı




İngiliz erkekler obez olma yolunda
Raporda, 2010 civarında 12 milyon erişkin ve 1 milyon çocuğun obez olacağı tahmin ediliyor. İngiltere’de halen erişkinlerin dörtte birinden biraz azının obez, İngiliz erkeklerinin yaklaşık üçte ikisinin, İngiliz kadınlarının da yüzde 56’sının aşırı kilolu olduğu kaydedilen raporda, en çarpıcı sonuçlardan birisinin de kız çocuklarındaki tahmini obezite artışı olduğu belirtildi.

Rapora göre, 2010’da obezite sorunu kız çocuklarda, erkek çocuklara göre daha fazla olacak ve 2-10 yaşları arasındaki kız çocukların yaklaşık beşte birinde obezite görülecek.

9 bin erken ölüm

İngiliz hükümetinin istatistiklerine göre obezite en az 9 bin erken ölüme yol açtı ve İngiliz Ulusal Sağlık Servisi obeziteyle bağlantılı hastalıklar için yılda yaklaşık 1 milyar pound (1.9 milyar dolar) harcıyor.

ABD gibi obezite sorununun önemli konulardan biri olduğu ve aşırı kilolu kadın ve erkeklerin sayısının durmadan arttığı İngiltere’de geçen ay Başbakan Tony Blair, gıda sanayiini besin değeri düşük yüksek kalorili gıdalar konusunda uyarmıştı. Blair, gıda sanayiinin gönüllü düzenlemeler yapmaması durumunda, hükümetin bu tür gıdaların çocuklara satış teşvikiyle ilgili yasaklamalar getirebileceğini söylemişti.

LONDRA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!