İmparator jübile yaptı

Güncelleme Tarihi:

İmparator jübile yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 23:00

“İmparator” lakaplı jokey Süleyman Akdı, 44 yıllık aktif binicilik yaşantısını 66 yaşında noktaladı.

Haberin Devamı

Süleyman Akdı için Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ile At Yarışı Yazarları Derneği tarafından organize edilen jübile gecesi, Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi. Geceye, İstanbul Valisi Muammer Güler, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

Organizasyona, Süleyman Akdı'nın yarış yaşamından kesitlerin sunulduğu bir sinevizyon gösterisiyle başlanırken, türlü kişi ve kuruluşlar tarafından Akdı'ya çok sayıda şilt ile plaket sunuldu.

Jokeylik yaşamına başladığı 1963 yılından itibaren 13 bine yakın yarışa katılan ve yaklaşık 4 bin 500'ünü kazanan Süleyman Akdı için övgü dolu sözler kullanan İstanbul Valisi Muammer Güler, ünlü jokeye bir vazo hediye ederken, “Bir insana eğer imparator deniyorsa, ardında mutlaka büyük bir başarı öyküsü vardır” dedi.

EKİNCİ: “ARTIK BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”

TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci de Süleyman Akdı'nın, bilgisi ve deneyimiyle bundan sonra kendileri için daha da önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

At yarışı camiasını bilmeyen insanların dahi Süleyman Akdı'yı tanıdıklarını vurgulayan Ekinci, “O, çok ciddi bir profesyonel. Herşeyiyle yeni nesillere örnek olması gereken bir insan” diye konuştu.

Kendisi için düzenlenen gecede zaman zaman duygusal anlar yaşayan Süleyman Akdı ise yaklaşık 45 yıl jokeylik yaptığını ve herşeyin bir sonu olduğunu belirterek, “Önemli olan hoş bir seda bırakabilmek. Ben, geriye baktığım zaman çok mutluyum. Mesleğimi sevmem ve azimli çalışmam, başarılı olmamdaki en önemli etken. Bana büyük destek veren eşime de teşekkür ediyorum. O bir gizli kahramandır. Her zaman yanımda oldu” diye konuştu.

Aktı, biniciliği bırakmasına karşın atçılık camiasına, at antrenörlüğü yaparak hizmet etmeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!