İmamlara Alman eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İmamlara Alman eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 14:02

Berlin'de 9 ay sürecek imam eğitim programı hayata geçirildi. Müslüman Akademi tarafından verilen programa 10'u Türk olmak üzere Endonezya ve Arap ülkelerinden imamlar ile İslami derneklerdeki kadın görevliler de katılıyor.

Haberin Devamı

Berlin'de 2003'den beri faaliyette olan Müslüman Akademi tarafından imamlara yönelik hazırlanan eğitim programının tanıtımına katılan Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Ehrhardt Körting (SPD), imamların eğitiminin Almanya'nın güvenliği açısından da önemli olduğunu söyleri.
Müslüman Akademi İkinci Başkanı Abdul Hadi Christian Hoffmann ise, 9 ay sürecek derslerde imamlara eğitim, politika ve günlük yaşamda gerekli bilgilerin verileceğini, dini konulara karışılmayacağını kaydetti. İmam eğitim programına, Alevi dedeleri ile de Müslüman derneklerde görevli kadın görevliler de davet edildi. Eğitim programına 8'i kadın olmak üzere toplam 25 imam katılıyor.

Hoffmann, 'Proje Federal Göç ve Mülteci Dairesi ile AB Uyum Fonu tarafından finanse ediliyor. İmamlara, cemaatlerine yardımcı olmaya yönelik bilgilerin verildiği bir eğitim programı olacak ' dedi. Almanya'daki İslam imajına da değinen Hoffmann, 'Ne yazık ki, İslam imajı kötü gözüküyor. Müslümanlar bulundukları yerde toplum önünde iyi çalışmalar yapıp basınla iyi ilişkiler kurarsa o zaman bunun değişeceğini düşünüyorum. Müslümanları tanıyan bir gazeteci, sadece duyduklarından ve diğer basını takip ederek İslam hakkında bilgi sahibi olan bir gazetecinden daha olumlu yazar' dedi. Proje sorumlusu İlhan Karaca da, 9 aylık eğitim programı içerisinde, Almanya'daki siyasi yapı, Berlin tarihi, belediyeler, eğitim ve sağlık sistemi, aile içi çatışma konuları, kültürel çoğulculuk konularının ele alınacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!