İlyasova'ya 'Yılın Adamı' yakıştırması

Güncelleme Tarihi:

İlyasovaya Yılın Adamı yakıştırması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 11:47

Barcelona'da forma giyen Türk milli basketbolcu Ersan İlyasova'ya "yılın adamı" yakıştırması yapıldı.

Haberin Devamı

İspanyol spor gazetesi As'da "Martin Tello" imzalı yazıda, "Felipe Reyes, Taigo Splitter, Fran Vazquez veya Juan Carlos Navarro, Louis Bullock, Marcus Haislip, Brad Oleson, Pete Mickeal veya Pablo Prigioni katkıları unutulamaz ve değerleri tartışılamaz oyuncular, ama eğer ACB'nin en büyük yıldızını seçmek gerekirse bu konuda şüphem yok: Ersan İlyasova" denildi.

15 Mayısta 22 yaşına girecek Ersan'ın Barcelona'da ve ACB liginde "farkı ortaya koyan oyuncu" olduğunu belirten As, "Gerek bireysel gerekse kolektif oyunda çok etkili oldu ve seyirciye zevk verdi. Dört dörtlük oyuncuya örnek biri ve sahada her şeyi yapabilen bir orkestra şefi. Çemberin gerek içinde gerekse dışında aynı rahatlıkla sayı atıyor, çok üstte ribaunt alıyor ve hızlı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Barcelona'da 2. sezonunu geçiren Ersan'ın bu performansıyla "eski takımı NBA'deki Milwaukee Bucks'a geri dönebileceği de" iddia edildi.
ACB'de bu sezon 30 maçta forma giyen Ersan, en fazla ribaunt alan basketbolcularda 222 ribaunt ile 3., 3'lük atışlarda da 85'te 38 isabetle 8. sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!