İlk zam toplu taşım araçlarına

Güncelleme Tarihi:

İlk zam toplu taşım araçlarına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 16:25

İngiltere’nin başkenti Londra yeni yıla hazır. Ancak, bu yılın ilk zamı toplu taşım araçlarına yapıldı.

Haberin Devamı

Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce insanın akın ettiği Oxford ve Regent Street, çeşitli renklerde süslü ampulle ışıklandırılması ardından şimdi de yılbaşı gecesine hazırlanıyor. İngiltere’de yılbaşından önceki en büyük indirim günü olarak bilinen ve geleneksel hale gelen ‘Boxing Day Sale’de dondurucu soğuğa ve zaman zaman yağan yağmura rağmen, sabırsız alışveriş meraklıları alışveriş yaptılar. Londra’nın güneyinde Southbank’teki yılbaşı pazarları, London Eye’ın önünde kurulan buz pateni pistleri ve daha birçok yerler renkli görüntülere sahne oluyor.

YILBAŞI GECESİ HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Londra’da saatler 00.00’yi gösterdiğinde yeni yıl kutlamaları için merkezdeki Thames Nehri kıyısında yer alan ünlü saat kulesi Big Ben’den ve London Eye’dan, İngiltere’nin en görkemli ve en büyük havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek. Dünyadan binlerce turistin havai fişekleri izlemek için Londra’ya akın ettiği gösteriler gece yarısı Big Ben’in saat 00.00’yi göstermesi ile başlıyor. Ancak, bu bölgede belirli yerlere giriş, bu yıl paralı yapıldı. İnternet üzerinden 10 sterlin karşılığı ‘kimlik’ bildirimi ile alınan biletlerin tamamının satıldığı ifade edildi. Londra’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Londra Yeni Yıl Geçidi’ de, 1 Ocak 2015, saat 12.00’de Londra’nın merkezinde yer alan Piccadilly Meydanı’ndan başlayacak

Haberin Devamı

İLK ZAM TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA

31 Aralık gecesi, 23.45- 04.30 saatleri arasında aralarında metro ve otobüstlerinde yer aldığı toplu taşım araçlarında ‘ücretsiz’ ulaşım hizmeti var. Ayrıca bütün hatlarda özel servis hizmeti sağlanıyor. Bununla beraber Londra’da yeni yılın ilk zamı toplu taşıma araçlarına yapıldı. Aralarında belediyeye ait metro ve otobüslerinde yer aldığı toplu taşıma araçları biletlerine yüzde 2.5 oranında zam yapıldı.

Londra Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşımacılık Birimi (TfL) tarafından yapılan açıklamaya gör zamlı tarife, 2 Ocak Cuma günü başlayacak. Vatandaşlar, “Bu zamlar yapılırken neye göre hesap yapıldı?” sorusu getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!