İlk tutuklama

Güncelleme Tarihi:

İlk tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 14:13

Almanya'da Winterbach’ta dördü Türk beş gencini diri diri yakmak isteyen ırkçı saldırganlardan ilki tesbit edilerek mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı

Almanya'da 10 Nisan'da Winterbach’ta yaşanan ırkçı saldırıyı soruşturan Waiblingen Polisi beş gence saldıran ve saklandıkları bahçe kulübesini ateşe veren saldırganlar arasında olduğu kesinleşen 20 yaşındaki ırkçıyı gözaltına aldı. Irkçı genç daha sonra çıkarıldığı mahkede tutuklandı.

Soruşturmayla ilgili büyük gelişmeler olduğu bildirilen polis açıklamasına göre, daha önce de şüpheliler listesinde yer alan ve Ludwigsburg’da yaşayan ırkçının kulübeyi yakanlar arasında yer aldığı kesin olarak belirlendi. Stuttgart Başsavcılığı zanlının cinayete teşebbüsten yargılanmak üzere tutuklanmasına karar verdi. 20 yaşındaki aşırı ırkçı yakalanarak tutuklandı.

Olay günü arabasını gençlerin üzerine süren ve gençleri yaralayan araba ve sahibi de tesbit edildi. 26 yaşında bir sürücüye ait olan Honda marka araba Hohenlohe’de bir köyde bulundu. Otomobil adli tesbitlerin yapılabilmesi için incelemeye alındı. Otomobilini kasıtlı olarak gençlerin üzerine süren sürücünün aşırı ırkçı saldırıyla bağlantısı araştırılıyor.

Winterbach’ta 10 Nisan gecesi bahçelerinde piknik yapan Türk gençlerine yapılan ırkçı saldırıda beş genç diri diri yakılmak istenmişti. Waiblingen Polisi tarafından 32 kişiden oluşan soruşturma ekibi tarafından sürdürülen araştırmada polisin 200 iz üzerinde çalıştığı bildirildi. Araştırmanın sürdüğü açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!